annonse

Snart har du 4G i Nyksund og på Maurnes

1447258260942.jpg
Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen. (Foto: Telenor)

Tor Johannes Jensen

Telenor varsler at mobilstasjonene Maurnes i Sortland og Nyksund i Øksnes blir oppgradert til 4G i løpet av februar.

Mobilstasjonen Maurnes vil gi 4G-dekning til Svellingveien, Meneset og Lilandveien. I tillegg dekker den nordre del av Sortland inkludert Vestmyra og Ramnflauet industriområder og fylkesvei 820 fra Sortland til Lyngmo, opplyser Telenor i ei pressemelding.

I Øksnes kommune vil mobilstasjonen Nyksund gi 4G-dekning til Nyksund sentrum, Opplandet og fjellområdene øst for Nyksund. I tillegg vil den dekke Vottestad, veien sørover fra Nyksund og Prestfjorden og inn mot Nordsand.

Telenor driver ei større utbygging og oppdatering av fjerde generasjons mobilnett (4G) i Norge.

– Per i dag har 97,6 prosent av Norges befolkning 4G-dekning fra Telenor, og vi bygger ut mobilnettet raskere enn vi tidligere har estimert.  Innen utgangen av året skal 99,8 prosent i landet ha fått 4G, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

– Dagens raske utvikling med smarttelefoner og nettbrett stiller økte krav til mobilnettet, og med 4G tar vi et viktig steg mot økt kapasitet, høyere hastigheter og bedre surfeopplevelser. Både i byene og i distriktene opplever våre kunder dette store dekningsløftet, og kundene våre skal alltid være sikre på at de har den beste mobilopplevelsen på data og tale der de bor, jobber og ferierer, tilføyer Amundsen.