annonse

Sortland-jente ble årets lærling i Nordland

: Fra venstre fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF), prisvinner Kritsana Naenudon og leder i Yrkesopplæringsnemda i Nordland, Ole Henrik Hjartøy. (Foto: Trond-Erlend Willassen)

SORTLAND: Kritsana Naenudon fikk lærlingepris for strålende innsats i læretiden hos Elektro Installasjon AS på Sortland. Ikke overraskende er hun nå fast ansatt i bedriften som montør.

Hilde Jørgensen

– Tusen takk for denne prisen, det var artig, sa Kritsana Naenudon da hun mottok prisen, som bestod av diplom, blomst og en sjekk på 10.000 kroner.

– Jeg må også takke instruktøren i bedriften, som har vært veldig flink.

God begrunnelse

I begrunnelsen for prisen heter det at «Kritsana gjennom lærlingetiden har tilegnet seg gode kunnskaper om elektrikerfaget».

– Hun har utviklet seg til å bli en av bedriftens dyktige montør og er faglig sterk. Hun lykkes fordi hun har fulgt nøye med under opplæringen og hun tør å stille spørsmål. Hvis hun ikke får svar, så spør hun noen andre. Hun har jobbet med læreplanen til Elskolen, fulgt opp læringsmålene og funnet svarene på det som hun var usikker på, heter det videre i begrunnelsen og nomineringen, som kommer fra daglig leder Thomas Fjellheim ved Elektro Installasjon.

– Hun har evnen til å gjøre egne vurderinger og hun gir beskjed hvis hun er uenig. Mener hun plasseringer av kontakter er feil så gir hun tilbakemelding. Å tørre å gi beskjed som lærling til en erfaren montør krever både mot og styrke. Vi har flere ganger opplevd at Kritsana har tatt styringen og gjort rette vurderinger i situasjonen. Hun er en montør med yrkesstolthet og engasjement for jobben. Kritsana er på høyde med montører med flere års fartstid. Det som kjennetegner Kritsana er at hun er ei kunnskapsrik jente med bein i nesen. Hun er en stor bidragsyter til det gode arbeidsmiljøet, godt humør og slagfaste kommentarer.»

Bransjen trenger flere jenter

Det var fylkesråd for næring Ingelin Noresjø, som delte ut prisen. Også hun hadde mye godt å si om prisvinneren.

– Kritsana Naenudon, du kom til Norge fra Thailand da du skulle starte i 6. klasse ved Sortland ungdomsskole. Det var utfordringer med å lære seg norsk, men du hadde en drøm å få deg en utdannelse og forstod tidlig at da måtte du jobbe hardere med fagene enn mange av dine medelever. Fra ungdomsskolen gikk veien videre til Hadsel videregående skole for å starte på utdanningen som elektriker. Etter endt skolegang fikk du læreplass hos Elektro Installasjon AS, sa Noresjø.

– Årsaken til at du valgte å bli elektriker er sikkert mange, men jeg har forstått det slik at dine to brødre har vært med å påvirke ditt yrkesvalg. I tillegg var et besøk på ungdomsskolen, med lærere fra videregående skole noe som gjorde inntrykk. Såpass inntrykk at du søkte om utplassering ved Elektro Installasjon allerede på ungdomsskolen.

– At du som jente velger å bli elektriker, som i utgangspunktet er et «gutteyrke» synes jeg er veldig flott. Bransjen trenger flere jenter inn i yrket, sa Noresjø før hun delte ut prisen.

Kokkelærling Jonas Haugen Møller fra Vega fikk også opplæringsprisen i år.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse