annonse

Sortlandmann dømt for dokumentfalsk – frifunnet for kjefting på Nav-ansatt

Vesterålen tingrett
Vesterålen tingrett : Illustrasjonsfoto.

SORTLAND: Mannen ble frikjent for å ha kjeftet og kastet ei bok på en Nav-ansatt, men dømt for forfalskning av en rekvisisjon til matinnkjøp.

Inger Merete Elven

Mannen i 30-årene som er bosatt i Sortland erkjente å ha endret en rekvisisjon som var utstedt av Nav, slik at beløpet ble på tusen kroner mer. Det gjorde ham i stand til å handle mat for dette nye beløpet. Han ble i Vesterålen tingrett dømt til å betale ei bot på 4.000 kroner, for dokumentfalsk.

Tiltalen inneholdt også et punkt om brudd på straffelovens bestemmelse om forstyrring av fred og orden. Han skal ha hisset seg opp overfor ansatte på Nav, kalt én av dem ”ei teit kjerring” og kastet ei bok på henne.

Tingretten mener bruk av begrepet teit kjerring måtte være innenfor mannens rett til ytringsfrihet, særlig fordi ytringen var et tilsvar på en kritisk bemerkning rettet mot mannens pengebruk. Boken som traff den ansatte i armen vurderes som kroppskrenkelse, men det var ikke i dette tilfellet tatt ut tiltale for brudd på dette punktet i straffeloven som skal verne den personlige intresse, og dermed måtte mannen frifinnes for dette.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse