annonse

Startet o-løpsesongen

: Aleksander Bjørnsund i Sortland o-lag gjør klart for årets først løp. (Foto: Hilde Jørgensen)
: Mie Bjørnsund og Jonas Bjørnsund Gundersen var med da o-løpsesongen startet på Sortland. (Foto: )

SORTLAND: Orienteringssesongen i Sortland startet i iskaldt vær onsdag, men det var ikke noe å si på innsatsen.

Hilde Jørgensen

Åpningen av orienterings-sesongen til Sortland o-lag startet onsdag i skolekvartalet. De videre o-løpene går hver tirsdag framover våren til september, med opphold i ferietida.

De foregår i marka, med unntak av neste som også går i skolekvartalet.

Løpene går i nærområder av Sortland, som i Prestdalen-området, i Bødalen, i området ved skitrekket og i området med utgangspunkt ved Skibua.

– Det blir vanlig o-løp for voksne og mer trening for barn der vi øver på orientering, sier trener Aleksander Bjørnsund, og legger til at flere og flere unge blir med i sporten, mens den voksne andelen er ganske stabil.

Oppstarten begynte med trening for de yngste i iskaldt vind, men det var ikke noe å si på entusiasmen.

– Jeg liker o-løp fordi det er artig å finne postene, sier Mie Bjørnsund, som ikke akkurat er nybegynner.

Hun var med å leke sisten på fotballbanen for å varme opp foran løpet, som hadde poster rundt skolene.

Mye på programmet

Programmet for øvrig utover sesongen er blant annet O-trollsamling for barn ved Turlagsstua i slutten av mai sammen med Vesterålen turlag og Stokmarknes orienteringslag. Der blir det søkelys på orientering og med overnatting.

I september er det Vesterålen todagers, et skikkelig familiearrangement med konkurranse i lang løype på Hadseløya og mellomdistanse på Sortland. Det blir lagt løyper for alle aldre og ferdighetsnivåer.

Vesterålsmesterskapet i slutten av september er også i samarbeid med Stokmarknes o-lag, og i begynnelsen av oktober blir det mulig å prøve seg på nattorientering.

Og som tidligere år legges det ut poster til turorientering, når det er litt mindre snø i marka. Her kan man kjøpe kort for fem ulike turer med fem poster og kart til, en trivelig måte å bli kjent i marka.

annonse