annonse

Stjernespekket konsert med musikklinja

Grete Pedersen
Grete Pedersen: Grete Pedersen (Pressefoto)
df
df: Aleksander Nohr. (Pressefoto)
df
df: Astrid Nordstad. (Pressefoto)
df
df: Ditte Marie Bræin. (Pressefoto)
df
df: Eirik Grøtvedt. (Pressefoto)

17. desember er det duket for storslått konsert med over 100 utøvere på Sortland. Da fremføres Georg Friedrich Händels Messias med musikklinjekoret, Sortland strykeorkester og solister.

  • Sverre Idar B. Lakså

– Folk bør raskt sikre seg billetter siden vel halvparten er solgt. En av Norges mest kjente kordirigenter, Grete Pedersen, leder kor og orkester. Hun er til daglig dirigent for Det Norske Solistkor og professor ved Norges musikkhøgskole, skriver arrangørene i en pressemelding.

Halleluja!

Messias er et av Händels hovedverker og fremføres over hele verden. Det har en uvanlig melodisk rikdom og store melodiske spenn. En favorittsats for mange er det jublende Halleluja-koret.

Messias sist i 1998

Sist Handels Messias ble fremført på Sortland var i 1998, også da med musikklinjekoret og Sortland strykeorkester som også er arrangører. Det går fortsatt gjetord om konserten, og også denne gang vil lokale utøvere i samarbeid med tilreisende kapasiteter gi publikum en storslagen konsertopplevelse i adventstida!

Dirigent

Grete Pedersen, som dirigerer Messias, har blitt en av Nordens mest markante dirigenter gjennom sin konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt.. Hun er kjent for sine stilsikre og overbevisende framføringer. I 2010 ble Grete Pedersen tildelt den høythengende musikkritikerprisen av Norsk kritikerlag for en konsert med Det Norske Solistkor som hun er fast dirigent for. Publikum kan glede seg til en helt spesiell framføring av Händels Messias i Sortland kirke.

Dyktige unge solister

Ditte Marie Bræin – sopran, er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har gjort seg bemerket som en av de allsidige og dyktige unge sangerne i Norge. Hun er ettertraktet både som ensemblesanger og solist. Ditte har ved flere anledninger sunget i både i inn- og utland og blant annet vært med i en oppsetning av Händels Messias ved operahuset i Ho Chi Minh-byen i Vietnam. Hun har medvirker på en rekke CD-innspillinger, blant andre med Det Norske Solistkor hvor hun er fast sanger under ledelse av Grete Pedersen.

Astrid Nordstad – mezzosopran, har studert ved Operahøgskolen i Oslo og Det Kongelige Operaakademi i København. Hun har mottatt pris i NINA solokonkurransen under Griegfestivalen i Bergen og en finalistpris i Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo. Astrid er valgt ut for å delta i det prestisjetunge operaprogrammet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har allerede markert seg som en spennende og aspirerende ung sanger. Hun debuterte på den Kongelige Danske Opera høsten 2015 og har konsertert på den Norske Opera og Ballett samt under Festspillene i Nord-Norge.

Ungt operatalent

Eirik Grøtvedt – tenor, studerer på fjerde året ved Barratt-Dues Musikkinstitutt. Han har vært en del av talentutviklingsprogrammet –TUP ved Norges Musikkhøyskole. Ved flere prosjekter har han vært del av Det Norske Solistkor og i Trondheim Vokalensemble. Eirik har vært solist med bl.a. Barratt Due Kammerorkester. Tidlig i 2017 gjorde han Don Ottavio på scene 2 i Den Norske Opera som en del av Operahøyskolens oppsetning av Don Giovanni. Opera Østfold beskriver han som en av Norges mest fremtredende, unge operatalenter.

Aleksander Nohr – baryton er opprinnelig fra Kjerringøy og utdannet ved Operaakdemiet i København. Han har solistkontrakt med Den Norske Opera og Ballett og gjort seg bemerket i en rekke roller. Høsten 2016 sang han Dandini i La Cenerentola ved Den Jyske Opera i Danmark med stor sukses. Andre engasjementer omfatter Greven Figaros Bryllup med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Aleksander er en hyppig gjest hos festivaler i hele Skandinavia, og er meget etterspurt som solist i oratorier og messer.annonse

annonse

annonse