annonse

Store planer for Munningsletta

2708 ime5MunningsA.jpg
Maja Daljord og Laila Antonsen, Munningssletta dugnad, (Foto: Inger Merete Elven)
0109 hj7VandringG.jpg
Elvenevandring på Munningsletta Folk ser på gamle bilder. (Foto: Hilde Jørgensen)

SORTLAND: Det nyoppstartede velforeninga håper på å blåse nytt liv i Munningsletta, og ser fram til hesteutstillinga som skal være i september.

  • Sverre Idar Lakså

De siste to årene har det blitt arrangert elvevandring til Munningsletta. Det store området har blitt brukt blant annet til dyrsku, sirkus, kaninutstilling og værkåring, for å nevne noe.

– Vi har fått inn litt penger, men vi trenger ganske mye mer for å få servicebygget ferdig, forteller leder i Munningsletta Vel, Maya Daljord.

De siste årene har utfordringen med å bruke området vært at det ikke har vært skikkelige toalettforhold tilgjengelig, men med det nye servicebygget blir dette historie.

– Vi gleder oss stort over at hesteutstillinga kommer tilbake til høsten. Dessuten er det flere barnehager som bruker området, og da vil de selvfølgelig få nøkkel til bygget, forteller Daljord til Bladet Vesterålen.

Det står allerede en del bygninger på området. Klubbhuset er i dårlig forfatning, og det samme gjelder byggene som ble brukt til dyrsku.

– Etter hvert er planen å få disse bygningene satt i stand, men i første omgang ber vi om hjelp til å få finansiert servicebygget. Vi er veldig takknemlig for at byggfag gjør byggearbeidet for oss, men vi må koste materialene, innredningen og grunnarbeidene.

Velforeninga har opprettet en egen konto der folk kan gi penger, med kontonummer 47504797437 og Vippsnummer 91338.

Lang historie

Maya Daljord bor selv like ved Munningsletta, og forteller at sletta har blitt brukt til mye forskjellig opp gjennom årene.

– Det siste jeg husker var at det var værkåring her, men tidligere ble alle dyrene samlet her på høsten.

Grunneierne skrev på 1930-tallet under på en leiekontrakt med Sortland kommune, som varer i 99 år.

– Kommunen er veldig positive til det vi holder på med. Det er også mulig å arrangere skirenn her på vinteren, sier Daljord.

Hun har hatt besøk av en mann fra Trøndelag, som var på Munningsletta som kanindommer for mange år siden.

– Det var jo også her at alle sirkusene slo opp teltene sine fram til for noen få år siden, sier Daljord.annonse

annonse

annonse