annonse

Tar vare på Munningsletta

: Dugnadsgjengen samlet med noen av loppene. Berit, Maian, Anne, Anita, Maya, Synnøve, Morten, Synne og i barnevogna ligger Melvin på snaue fire uker. (Foto: )
: Onsdag ble det også lagt ut grus på parkeringsplassen. (Foto: )

SORTLAND: Til helga skal det være loppemarked på Munningsletta, og pengene går til å ta vare på det historiske stedet – og området rundt.

Sverre Idar Lakså

– Det må penger til for å vedlikeholde stien langs Selneselva, lekeplassen, stallen og husene her på Munningsletta, sier Maian Daljord, Morten Kristiansen og Synne Susann Slettbakk i Munningsletta Velforening.

De er noen av de mange frivillige som jobber for å ta vare på Munningsletta, stedet som i hundre år har vært brukt til blant annet dyrsku.

– I fjor hadde vi dyrsku igjen for første gang siden 90-tallet. Det fikk vi til fordi vi fikk opp nytt toalettbygg takket være et veldig godt samarbeid med byggfaglinja på Sortland, sier Daljord.

Lørdag arrangerer de loppemarked, og etter å ha samlet inn i et års tid har de mye flott å by på.

– Vi kommer også til å ha kafé, så det er mange gode grunner til å ta turen hit, sier Kristiansen.

I begynnelsen av september blir det også elvevandring for fjerde gang, og årets tema er sirkus.

– Munningsletta var jo i mange år stedet hvor tilreisende sirkus satte opp teltet sitt. Siden vi fikk dyrskun opp å gå i fjor tenkte vi at vi skal få sirkuset tilbake i år. Derfor ønsker vi at alt av sirkusfolk melder seg, slik at vi får et skikkelig sirkus å vise fram, sier Daljord.

Onsdag var 10-11 stykker samlet for å gjøre klart til kafé, loppemarked samt å legge ut grus på parkeringsplassen.

– Vi er en sammensveiset gjeng som jobber for å bevare Munningsletta. Mange av oss er jo oppvokst med dette området, og vi ønsker at våre unger også skal få oppleve å ha stedet som lekeplass og fotballbane, for å nevne noe, sier Kristiansen.

I år skal elvevandringa være en del av Vesterålen Matfestival.

– Vi er veldig glad for å få være en del av festivalen igjen, og håper folk støtter opp om stedet. Det har stor historisk verdi, sier Daljord.

I ei barnevogn like utenfor teltene lå Melvin og sov mens de andre var på dugnad. Han er ikke fire uker gammel enda.

– Den skal tidlig krøkes sier et gammelt ordtak, og han kommer nok også til å bruke Munningsletta etter hvert som han vokser til, sier pappa Morten Kristiansen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse