annonse

Toine på topp – andværing på fjerdeplass

1483951201108.jpg
– Vi har sett at Nordland trenger tydelige politikere som tør å være representanter for sitt fylke og sin landsdel, sier Toine C. Sannes. (Arkiv (Foto: Tone Marit Sørensen)

SORTLAND: Nominasjonskomiteen i Miljøpartiet De Grønne i Nordland har innstilt Toine C. Sannes (47) som førstekandidat til stortingsvalget til høsten.

  • PRESSEMELDING

Sannes er nestleder i styret i Nordland MDG og leder for lokallaget i Sortland. Hun er bosatt i Sortland, men kommer fra Øksnes.

Som andrekandidat foreslås Håkon Andreas Møller (34) fra Bodø. Han er leder for plan, næring- og miljøkomiteen i Bodø bystyre.

– Først må vi bli valgt på nominasjonsmøte i Lofoten 4. februar, men jeg er stolt over tilliten som komiteen har gitt meg. Jeg gleder meg til å drive valgkamp på et partiprogram som passer som hånd i hanske for vårt fylke. Om noen har trodd at MDG var et byparti, vil de bli positivt overrasket, sier Sannes.

– Vi har sett at Nordland trenger tydelige politikere som tør å være representanter for sitt fylke og sin landsdel, og jeg mener både Håkon og jeg fyller den rollen, legger hun til.

Svein Joar Husjord har ledet nominasjonskomiteen. Han sier at innstillingen fra komiteen er enstemmig.

– Vi mener at vi har en liste som synliggjør bredden i De Grønne, og vi tror at Toine og Håkon blir et bra team for å synliggjøre De Grønne sine løsninger for et fremtidsretta Nordland.

Robert Svendsen, bosatt på Stave i Andøy, er innstilt på fjerdeplass på lista.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.