annonse

Tok sjansen på Sortland

: Line Hesby Nessa, flyttet nordover, og er kiropraktor hos Kiropraktor Lars Dragland, og nyter vesterålsk liv i Sigerfjord. (Foto: Hilde Jørgensen)

SORTLAND: Noen vil bare ut og få en forandring i livet. Og noen skyter pila mot Sortland.

Hilde Jørgensen

Line Hesby Nessa er på plass som kiropraktor på Sortland hos Lars Dragland, etter å ha ankommet Vesterålen i desember.

Kommunen og folk som trenger kiropraktiker-hjelp er dermed beriket, men folk kan også være stolte av at Nessa valgte Sortland i hele Norges land, da hun ville ta steget til å oppleve noe eventyrlig, som hun selv sier.

Det hele startet da hun var på besøk i Sigerfjord i sommer sammen med sin beste venninne Karianne Munch-Ellingsen, som har røtter til bygda gjennom sin bestefar Arne Munch-Ellingsen.

– Vi besøkte familieplassen og fikk oppleve litt av Vesterålen. Jeg falt pladask, sier Line, som synes hun allerede har blitt kjent med mange folk og fått et nettverk.

– Dere er så inkluderende, vennlig og direkte, sier hun.

Det er ord nordlendinger er kjent for, så akkurat det er ingen overraskelse. Men kanskje impulsiteten hos en Stavangerværing overrasker mer?

– Etter at jeg dro hjem i august søkte jeg om permisjon fra jobben, leide ut leiligheten og fikk kontakt med Lars. Karianne sa opp jobben sin, og vi reiste hit sammen, forteller hun.

Tommelen opp

Inspirasjonen til at å ta en helomvending i livet fikk hun mye av fra Kariannes søskenbarn, som også flyttet spontant sørfra til Sortland.

– Det var bare tommelen opp for alt, og da jeg flyttet hit før jul fikk jeg også hvit jul – og hogd juletre for første gang, etter en fantastisk tur med hurtigruta også for første gang, ler den blide Stavanger-jenta, som ikke visste så mye om regionen fra før, men som er som et åpent vindu for å ta imot natur, folk og opplevelser.

Ut av A4-livet

– Livet i Stavanger ble litt A4, jobb, trening, hjem, en trygg tilværelse. Og rundt meg ble folk på min alder etablert med hus og barn. Jeg tenkte at skal jeg gjøre noe, leve litt eventyrlig, så må jeg gjøre det nå. Jeg har nok arbeidet en del med meg selv, da jeg liker trygge rammer. Så å reise hit og bo her er egentlig en bragd for meg, sier hun.

Konsekvensen er at folk hun kjenner hedrer henne for akkurat det.

– Mange snakker om hvor mye de selv har lyst til å gjøre som meg, men ikke får det til. De sier jeg er tøff.

Men du har jo bare forflyttet deg til et annet sted i Norge?

– Ja, det er sant. Men du kan si jeg søkte en endring i livet og tok sjansen på et sted jeg ikke kjenner, men falt for. Jeg er jo glad i Stavanger, og er jeg borte ei stund, ser jeg jo hvor mye jeg savner byen, sier hun.

Vil oppleve

Hun har fått bosted i Sigerfjord, der hun lever i kollektiv med bestevenninnen og ei anna jente i samme alder.

– Jeg stortrives, hver dag er ulik de andre. Plutselig kan jeg ha blitt kjent med et nytt menneske en ettermiddag eller opplevd noe jeg ikke har opplevd før.

Da tenker hun for eksempel skitur. For Line hev seg til og kjøpte fullt randonee-utstyr, med tanke på flotte toppturer i løpet av vinteren.

– Jeg prøvde ikke utstyret, bare kjøpte det, ler hun.

Men sånn fare for at det ikke blir brukt er vel minimal. Line snakker om turer som «å springe» i fjellet, hun har drevet med sykling i flere år, og er i det hele tatt opptatt av muskler og skjelett også utenfor jobben sin.

– Jeg har jobbet i tre år som kiropraktor, etter endt utdanning, og det er første gang at Lars Dragland har en kollega. Her jobber vi mer selvstendig enn i Stavanger der vi var et stort team med ulike profesjoner. Jeg har også jobbet med sykkelutøvere og i et år jobbet jeg med mennesker som lider av svimmelhet, forklarer hun.

Hun synes det er «kjekt» å få jobbe med Dragland, som også selv har ytret til Bladet Vesterålen tidligere at det skal bli godt å kunne få hjelp og en mer vanlig arbeidstid.

Line er også å finne som instruktør på Stamina, noe hun var i hjembyen også.

Men nå er det altså Sortland og hele Vesterålen som ligger for føttene hennes.

– Jeg har permisjon ett år, og i fritida vil jeg reise rundt og oppleve, og være aktiv i naturen. Her er alt så annerledes, mørketid, naturen, folket. Om jeg blir værende? Ingen vet hva framtiden bringer, sier Line.