annonse

Trimmer vekk juleribba

161228 mbh4MarsjA.jpg
Jonn Tore Hansen, Per Johnsen, Ann G. Iversen og Rikard Jakobsen var blant trimmerne andre juledag. (Foto: MORTEN BERG-HANSEN)
161228 mbh4MarsjB.jpg
Gunnar Jan Holhaugen går for minst 25. gang. Her sammen med Bjørnar Markussen og Stig Frøyslie i komiteen. (Foto: MORTEN BERG-HANSEN)
161228 mbh4MarsjC.jpg
Kirsti Markussen og Solveig Olsen er klar med mandariner og pepperkaker til gløggen. (Foto: MORTEN BERG-HANSEN)
161228 mbh4MarsjD.jpg
Seks år gamle Jonas Gullvik gleder seg til turen. – Det er ikke første gang jeg går turmarsj, sier han. (Foto: MORTEN BERG-HANSEN )

SORTLAND: Med den tradisjonsrike julemarsjen håper Sortland marsjklubb å trimme vekk juleribba hos medlemmene.

Morten Berg-Hansen

– Disse marsjene arrangeres over heile landet andre juledag, og det er egentlig lagt til en fin dag. Folk har fått i seg ribba og pinnekjøttet og trenger å røre litt på seg. Og så har man jo tid til å gå en tur denne dagen, sier Bjørnar Markussen i Sortland marsjklubb til Bladet Vesterålen.

I Vesterålen blir marsjen arrangert både i Sortland, Andøy, Bø og Hadsel.

– Det gjør at det ikke er så mange fra distriktet rundt Sortland som kommer hit og går. Men de ivrigste får med seg flere marsjer denne dagen, sier Markussen.

Gunnar Jan Holhaugen er blant dem som har gått marsjen i mange år.

– Det er vel 25. eller 26. gangen på rad jeg går, så det må vel kalles en tradisjon, smiler han.

Holhaugen sier han synes det er fint å komme seg ut. – Man får rørt litt på seg, og så får man treffe folk. Det er sosialt. Og i jula er det lett å blir forsotten og forspist, så kroppet har godt av dette, sier han.

Kirsti Markussen og Solveig Olsen har ansvaret for kaféen. De lover god servering til marsjerne når de kommer i mål.

– Det er både pepperkaker, mandarin og gløgg i dag. Vi har jo ellers åpen kafé hver onsdag ettermiddag her i Sortlandhallen, sier de.

Bjørnar Markussen sier han gjerne skulle sett flere medlemmer i klubben.

– Medlemmenes alder stiger, så vi tar gjerne imot nye og yngre krefter. Vi har jo sett de seinere årene at marsjene blir kortere og kortere også. Da vi startet i klubben var det bare tikilometere som ble gått. Nå er det femmere, bare femmere. Det er kanskje et tegn på at vi begynner å dra på årene, smiler han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.