annonse

Trivelig med Fosnes Hansen

DSC_0243_Cropped.jpg
Erik Fosnes Hansen i samtale ble intervjuet av Marthe Hov Jacobsen. (Foto: Hilde Jørgensen)

SORTLAND: Forfatteren fortalte villig fra sine bøker og arbeidet omkring dem.

Hilde Jørgensen

Fredag ble nesten en Erik Fosnes Hansen-dag på Sortland. Før bokbadet i Nordnorsk avdeling i Sortand  bibliotek, var det Baby-kino med filmen Løvekvinnen basert på Hansens roman med samme navn (2006).

Fredag kveld er det konsert med NOSO og Erik Fosnes Hansen, med Vivaldis årstider i tekst og tone som tema. Hansen har tatt utgangspunkt i de sonettene Vivaldi selv skrev til hver av de fire konsertene som utgjør De fire årstider, diktet videre på dem og flettet inn fakta og bakgrunnsstoff om komponisten selv.

 

Forfatter insisterte i Bokbadet på at konserten er en flott opplevelse, og oppfordret til å ta seg tid til den.

Mange hadde tatt seg tid til å besøke bokbadet i biblioteket, det var fullt av tilhørere. Fosnes Hansen er da i tillegg til å fortelle godt i bøker også en svært levende og god muntlig forteller.

Det lokket farm latteren i salen flere ganger til artig fortalte øyeblikk.

Publikum fikk mulighet til å danne seg et bilde av arbeidet før ei bok kommer, om karakterene og episoder i forbindelse med både lansering og filming av arbeidene hans.

Han debuterte i 1985, mens Salme ved reisens slutt gjorde ham verdenskjen. I alt er han oversatt til 35 språk, fortalte han. 

Hans nyeste bok Et hummerliv (2016), ble godt omtalt av forfatteren. Karakterene ble levende og temaet levendegjort i bokbadet. Historien er satt til et høyfjellshotell et sted i Norge i 1982.

– Research er gjort gjennom arvisartikler og historiebøker. 1982 er ikke lenge siden, men mye er svært forandret siden da, sa han, og la til at historien handler om både gjeldskrise og livsløgn, med bakteppe fra 1982.

Erik Fosnes Hansen ble intervjuet av Marthe Hov Jacobsen.

 annonse

annonse

annonse