annonse

Ungdommelig vri på Grease

: Avslutningsnummeret i Grease som sal og scene-klassen ved Sortland ungdomsskole framførte i Kinosalen på Sortland. (Foto: Hilde Jørgensen)
: Her instrueres det av en enerådende regissør. (Foto: )
: Trine Christensen og Thea Sofie Paulsen synes det er artig å lage teater. (Foto: )

SORTLAND: Sal og scene-klassen ved Sortland ungdomsskole fikk vise det de har lært om teater i den gamle kinosalen på Sortland.

Hilde Jørgensen

Det var deres egen vri på filmen Grease, den populære musikalen fra 1978 med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollene. Her var det lokale «stjerner» som fikk utfolde seg i et manus som Gunn Karin Leikseth på lærersiden har sydd sammen med innspill fra elevene. Handlingen baserte seg på at et filmsett skulle spille inn filmen, men det ble en del personlige intriger både når det gjaldt hvem som skulle ha hovedrollene, litt sjalusi og litt kjærlighet.

En morsom og oppfinnsom vri, med play back-musikk som elevene sang til.

– Vi har jobba med dette hele året, og jeg synes elevene er flinke, sa Leikseth etter forestillingen.

Elevene Trine Christensen og Thea Sofie Paulsen virket svært fornøyde.

– Jeg har lært mye om teater med dette, vi er blitt mye tryggere på scenen, sa Trine.

– Og så er det et interessant stykke, og artig å få et manus som vi måtte finne ut av selv, det fikk oss til å leve oss mer inn i rollene, alle gjorde det beste ut av det, sa Thea.

I salen satt alle i ungdomsskolen og foreldre som hadde tid til det, og så på.

– Det er artig med teater, så jeg får lyst å gjøre dette videre, sa Trine.

Sal og scene er et valgfag ved skolen, og skal blant annet gi erfaring i å opptre. Det er mye å bygge videre på for dem alle sammen, mens innsatsen og viljen er der i massevis, og det er alltid en begynnelse.

annonse