annonse

– Uteområdet ligner en anleggsplass

: – Dette er det som møtte oss nå etter ferien, forteller Rolf Anders Høve. (Alle (Foto: Rolf Anders Høve)
: Høymugla stikker opp på lekeområdene. (Foto: )
: Uteområdet preg av å være del av et anleggsområde. (Foto: )

SORTLAND: Forelder Rolf Anders Høve er oppgitt over tilstanden på uteområdet til Maurnes skole ti dager før skolestart. Ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) lover bedring.

Inger Merete Elven

– Dette er det som møtte oss da vi var en tur på uteområdet etter ferien. Området fremstår mer som et krater/anleggsområde med høymuggel og grovpukk i skjønn forening. Ingenting er gjort i ferien med tanke på stell og klipping av lekeområdet, og høymugla står i full blomst midt på det som en gang var en fotballbane, forteller Høve, som er forelder til en 3.-klassing ved skolen.

– Fremdrifta på prosjektet med ny vei og adkomst opp til skolen er under enhver kritikk. Området har stått slik i langt over et år nå, og det er ingen utsikter til ferdigstillelse på denne siden av nyttår, hevder han.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo legger seg helt flat, og lover at ting skal komme på stell til skolestart.

Hun sier at hun varslet ifra i juni, før hun tok ferie, om at det måtte bli klart til skolestart på Maurnes.

– Alle skolegårder i kommunen skal se ordentlige ut før skolen begynner. Det er trasig at det nå ser sånn ut på Maurnes. Det blir totalt feil med tanke på elevene som går der. Jeg tror ikke dette uteområdet er forsvarlig eller tilfredsstiller de kravene vi stiller til et uteområde på skolen. Derfor må det gjøren en jobb her, sier hun.

Ordføreren sier kommunen har en ambisjon om å få uteområdet på Maurnes skole i orden til skolestart.

– Mange krefter settes nå inn på det, sier hun.

Bjørkmo tilføyer at noe fortsatt må være et anleggsområde på grunn av veiutbygginga som foregår forbi skolen på Maurnes.

– Men det er mye som kan og bør gjøres, og her er det Sortland kommune sin del av jobben som ikke er blitt utført. sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse