annonse

Variert program på jazzfestivalen

1496934777105.jpg
Hege Steiro, Håvard Lynghjem, Sverre Bjergas, Steinar Kjeldsen og Robert Hansen ser fram til årets jazzfestival. (Foto: Sverre Idar Lakså)
1496934779745.jpg
Ola Bremnes skal spille på åpningsdagen, der skal han fremføre ei forestilling som er basert på sagn. Dagfinn Bakke har illustrert sagnene. (Foto: Innsendt)
1496934780992.jpg
Geir Bertheussen Blues Express. (Foto: Rune Rormyr)
1496934782501.jpg
Anneli Drecker skal spille på jazzfestivalen. (Foto: Stian Andersen)
1496934779745.jpg
Ola Bremnes skal spille på åpningsdagen, der skal han fremføre ei forestilling som er basert på sagn. Dagfinn Bakke har illustrert sagnene. (Foto: Innsendt)
1496934782501.jpg
Anneli Drecker skal spille på jazzfestivalen. (Foto: Stian Andersen)

SORTLAND: I sitt 28. år lover Sortland Jazzfestival et variert program med mye nytt på programmet, både når det gjelder konsertlokaler og artister.

Sverre Idar Lakså

– Vi har hatt en egen bookinggruppe som har jobbet med å få tak i artister og band. De har jobbet med det siden like før jul, forteller Steinar Kjeldsen i Sortland Jazzfestival.

Sammen med Håvard Lynghjem, Robert Hansen, Hege Steiro, Ingmar Wåhlberg, Jannike Sara Hansen og Sverre Bjerga har han snekret programmet ferdig. Fremdeles har de noen overraskelser på lur, men det meste av programmet slippes nå.

– Vi starter med gateparade på onsdag, den ender opp i en stor barnekonsert med Ola Bremnes. Han har laget ei flott forestilling der han tar for seg ulike sagn, som Dagfinn Bakke har laget tegninger til, forteller Kjeldsen.

Onsdag blir det også kirkekonsert med distriktsmusikerne og flere andre. De skal fremføre et rekviem skrevet av Tore Johansen.

– Vi liker å bruke lokale artister, og både musikere og musikk er lokal, sier Kjeldsen.

På åpningsdagen blir det også konsert med Voks Arktica, Vesterålen Storband og England Brooks med band.

– Som vanlig blir det også etter jobb-jazz hver dag, sier Håvard Lynghjem.

 

Satser på ungene

Torsdag starter med konsert for ungene på dagtid. Filmen Oskars Amerika, som er regissert av Torfinn Iversen vil også bli vist fram.

– Vi har hatt konserter i Hadsel i flere år, men i år flytter vi oss til Andøya. På torsdag blir det også konsert på Skarstein grendehus. Der skal Per Mathisen trio spille, forteller Kjeldsen.

Han legger til at Per Mathisen trio er et velkjent navn i jazzmiljøet.

– Aiming for Enrike skal også spille på torsdag, det er et band jeg tror vil treffe godt hos de unge, sier Sverre Bjerga.

Fredag starter som torsdag med barnekonserter, og konsert for ungdomsskolen.

– Vi synes det er viktig at ungene også får være med på festivalen. Dette er noe de får være med på i skoletida, og derfor tar vi heller ingenting for disse konsertene, sier Kjeldsen.

Fredag blir det kveldskonserter med bodøbandet Virkelig, Anneli Drecker med band og Ellen Andrea Wang trio.

 

Ut av sentrum

På lørdag blir det konsert i Holmen, i det nye bygget til Holmøy-konsernet.

– Vi kaller det Boknabajazz, og der stiller det velkjente bandet Hot Club de Norvége, sier Steinar Kjeldsen.

– De var bandet til Lillebjørn Nilsen en periode, og var blant annet med på visa ”Tanta til Beate”, forteller Robert Hansen.

Lørdag blir det også kveldskonserter med Gjermund Andreassen sammen med lokale musikere, Kristin Asbjørnsen trio, Nord-Norsk ungdomsstorband og Bjørn Alterhaug kvintett.

– Lørdagen avsluttes med Geir Bertheussen blues express på Petroleum bar, sier Kjeldsen.

På søndag blir det anledning til å kombinere søndagsturen med konsert. Da spiller nemlig John Pål Inderberg trio på Turlagsstua i Appelsinholla i Sortlandsmarka.

– Det blir mellom 20 og 25 konserter hvert år, og arbeidet med festivalen løper egentlig året rundt, men vi gjør jo dette fordi vi liker det, så det gjør ingenting, sier Kjeldsen.

– Vi satser stort på barn og unge, og det fører til at de utgjør en stor andel av det totale festivalpublikummet.

Han legger til at de prøver å gjøre programmet variert, for å nå ut til så mange som mulig.

– Alt er beslektet med jazz, men det kan vel diskuteres i hvor stor grad på enkelte av bandene. Uansett er det viktigste at folk trives på konsertene, sier Steinar Kjeldsen.

annonse