annonse

– Vi er ført bak lyset

Lampe
Lampe: ? Hvordan skal vi forhandle med et selskap som ikke er troverdig, spurte SVs Trygve Lampe. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Kommunen er invitert til å redde hotellprosjektet for Blåbyen Invest. Det liker flere av politikerne dårlig.

Inger Merete Elven

Flere av politikerne uttrykte at de ikke syntes noe om å få saken til behandling.

– Når alle andre sier nei, skal da kommunen si ja? Dette høres ut som risikosport. Her er det blitt gitt føringer underveis som får oss politikere til å føle oss ført bak lyset. Her kunne jeg brukt andre adjektiver, men venter med det. Det er ikke bare med gode følelser at jeg sitter her og behandler dette i dag, sa Aps Svein Roar Jacobsen.

Les også: Mangler fortsatt 30 millioner

– Fortvilet og forbannet

Inger Grethe Hansen (Sp) brukte sterkere adjektiver:

– Jeg er fortvilet og forbannet. Jeg kommer ikke til å være med på noen emisjon.

– Vi er ført bak lyset. Dette er så alvorlig, at selskapet som står bak har mistet all troverdighet. Hvordan skal man forhandle med et selskap som ikke er troverdig, spurte Trygve Lampe (SV).

Sparker ikke beina under hotellet

– Nå trenger vi ei god og ordentlig utredning på hva dette vil bety. Vi ønsker ei utredning for å se konsekvensene for Sortland kommune, samtidig som vi ikke sparker beina under Blåbyen hotell mens vi utreder dette, oppsummerte varaordfører John Hempel (Frp).

Formannskapet har nå bedt rådmannen utrede konsekvensene dersom det ikke blir realisert et hotell i regi av Blåbyen Invest. Man ber også om å få utredet konsekvensene dersom kommunen vedtar å kjøpe seg inn på eiersiden av selskapet. Her var Sps Inger Grethe Hansen den eneste som stemte imot.

Avventer byggelån

Videre ber formannskapet rådmannen om å gi likviditetsstøtte til Kulturfabrikken Eiendom AS, i påvente av utbetaling av byggelån i Blåbyen Hotell AS.

Politikerne ber om at innfordring av fakturaer i Blåbyen Hotell AS avventes, i påvente av utbetaling av byggelån i selskapet, senest til 1. september.

Vedaket kom etter forslag fra Høyre, Frp og Ap. Målet er at utredningen skal være klar, slik at saken kan behandles politisk til møtet 28. august.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse