annonse

– Vi går for seier

: Emma, Adriane, Synne, Silje og Caroline i Øksil satset på seier i siste kamp for dagen. – Det får vi til, var de enig om. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Etter kampen skal også rutinene følges. Her takkes det for kampen. (Foto: )
: Sjef for helgas turnering, Odin Engamo er fornøyd med at det kommer så mange til Sortland for å være med på miniturnering. (Foto: )
: Det ble også tid til å trene litt teknikk mellom kampene. (Foto: )
: De fleste lagene hadde 3-4 spillere, mens noen hadde flere. (Foto: )

SORTLAND: Denne helga arrangeres ei stor volleyballturnering for de aller minste volleyballspillerne. – Vi går for seier selvfølgelig, sier Emma og Adriane på et av Øksil-lagene.

Sverre Idar Lakså

– Det er ei stor turnering. Det er 37 lag med denne helga, forteller ansvarlig for turneringa, Odin Engamo til Bladet Vesterålen.

Turneringa er for de yngste spillerne, fra første til syvende klasse.

– Det er svært gledelig at så mange velger å ta turen helt til Sortland for å være med. Vi har spillere både fra Brøstadbotn og Tromsø, og selvfølgelig fra naboklubbene i Vesterålen, forteller Engamo.

– Det er mellom tre og fire deltakere på hvert lag. Siden noen av spillerne er helt nede i fem-seksårsalderen har vi lempet litt på reglene. Vi deler spillet inn i fire nivåer, der det på det laveste er tillatt med avvik fra reglene for volleyball.

– Vi kan ikke forvente av seksåringer at de skal klare å slå på samme måten som i vanlig volleyball, men vi trener jo for at de skal lære det, sier Engamo.

Det er foreldregruppene til de forskjellige lagene som sørger for å holde hjulene igang under turneringa.

– I tillegg har vi spillere fra 15- og 16-årslagene som stiller opp som dommere. På den måten får de også lære av denne turneringa, sier Engamo.

– Vi pleier å kjøre tre-fire slike turneringer i året. Det inngår ikke i noen serie, men det er ikke så viktig. Det viktigste er at ungene får spille.

– Det er stort for dem, sier Engamo.

– Vi har spilt to kamper, men det gikk ikke så bra. Derfor håper vi å vinne denne siste kampen, sier Emma, Adriane, Synne, Silje og Caroline til Bladet Vesterålen.

De spiller for Øksil, og forteller at de måtte vente lenge på den siste kampen.

– Vi har ventet i fire og en halv time. Det er lang tid, men vi har trent på å spille, og vi har lekt litt også har vi vært nede i byen, forteller spillerne fra Øksnes.

– Den siste kampen skal vi vinne. Vi krysser fingrene for det, sier jentene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse