annonse

Vil du være kreativ i kinoen?

: Sortland gamle kino blir i januar gjenstand for kreative eksperimenter som skal ende opp i ei forestilling som alle kan få oppleve. Kunstner Eva Bakkeslett skal lede prosjektet. (Arkiv (Foto: Hilde Jørgensen)

SORTLAND: – Dette er en unik mulighet til å få jobbe kreativt med mange ulike medier, sier kunstner Eva Bakkeslett.

Inger Merete Elven

Siri Tollelfsen i Sortland kunstforening forteller at man har mottatt en del finansiell støtte til det planlagte prosjektet i Sortland gamle kino som skal foregå i midten og slutten av denne måneden. Flere samarbeidspartnere er også engasjert.

– Nå ønsker vi å mobilisere flere ungdommer til å melde seg på, siden fristen snart går ut, sier Tollefsen.

Eva Bakkeslett er hyrt inn av kunstforeninga i forbindelse med prosjektet på Sortland. Hun sier man i hovesak ønsker at ungdom i alderen 12 til 18 år melder seg på, men at alle fra 12 til 102 år vil være velkommen til å delta.

Kreative verksteder skal ende opp i en spennende forestilling i Sortland gamle kino, av og med ungdommene.

– Dette er en unik mulighet til å få jobbe kreativt med mange ulike medier, både levende bilder og film, lyd, lys og rom. Vi har også fått med oss profesjonelle veiledere til å lede verkstedene, forteller Bakkeslett.

Jens Sundbø, Leif Egil Barth og Kristine Røiri vil bistå deltakerne, i tillegg til Bakkeslett som kunstnerisk leder og Pål Andersen som teknisk leder.

– De vil få mulighet til å jobbe annerledes med lyd, lys og rom, der vi skal bruke de gamle kinolokalene i produksjonen. Vi får brukt kinoen på en helt ny måte, og det kommer til å bli spennende, lover Eva Bakkeslett.

Wondercabinet

Wondercabinet er en del av Nå-Da-prosjektet i regi av Sortland Kunstforening.

Nå-Da er et prosjekt som handler om samtidskunst og kulturarv. Det består av 10 ulike prosjekter i regi av kunstforeninger landet rundt og gjennomføres i perioden 2017–2019. Målet er at ungdommer mellom 12-18 i samarbeid med en billedkunstner skaper kunstprosjekter med utgangspunkt i lokale kulturminner. Sortland kunstforening har valgt den nå fredede Sortland gamle kino som kulturminne og kunstneren Eva Bakkeslett fra Engeløya skal lede prosjektet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse