annonse

Alsvåg IL stiller i terrengløp-NM

I NM
I NM: Langrennsløperne Johan Nordeng (t.v.) og August Nordeng stilte til start for Alsvåg IL i NM i terrengløp i helga. (Foto: Kristin Nordeng)

ØKSNES: Johan og August Nordeng fra Alsvåg IL stiller på startstreken under NM i terrengløp i Oslo til helga.

Inger Merete Elven

Førstkommende lørdag arrangeres NM i terrengløp lang løype i Frognerparken i Oslo. Alsvåg IL stiller med to deltakere. Johan Nordeng skal løpe 4 kilometer i 15-16-årsklassen, mens August Nordeng skal løpe 10 kilometer i seniorklassen. Det opplyser idrettslaget i ei pressemelding.

De er begge langrennsløpere og bruker terreng-NM som en del av oppkjøringa fram mot skisesongen.

– Vi har moderate forventninger til plassering på resultatlista, sier August.

– Løp i terrenget er selvsagt en del av treningsgrunnlaget, men vi har ikke lagt ned all verden med konkurransetrening fram mot dette løpet. Det skal likevel bli moro å måle fart og krefter mot de beste i landet, også medlemmer av langrennslandslaget, sier han.

Helga etter arrangeres Hytteplanmila i Hønefoss, et av Norges raskeste milløp, med 3.800 deltakere. Da får Johan og August også følge av Sivert Nordeng, slik at Alsvåg IL kan stille med tre løpere den helga, kan idrettslaget meddele.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse