annonse

Åpner skyteåret i Vesterålen

Tok rekorden
Tok rekorden: Tor-Erik Iversen fra Melbo skytterlag satte ny banerekord på 15-metersbanen i Bø. (Foto: Innsendt)

BØ: Nyttårstreffen i Bø åpner skytteråret 2019 i Vesterålen skyttersamlag denne helga.

Mareno Leonhardsen

Lørdag arrangerer Bø skytterlag Nyttårstreffen og Januarstevnet på sin innendørsbane.

– Etter at 15-metersbanen ble åpnet i 2008 er det blitt tradisjon blant skytterne i regionen å åpne skytteråret i Bø, sier leder i Vesterålen skyttersamlag, Torfinn R. Johnsen.

– Påmeldinga viser at det blir mange skyttere i aksjon på årets første stevner. Nesten sytti skyttere er foreløpig påmeldt til stevnene. Dette viser at den gode trenden fra i fjor fortsetter: medlemstall og aktive skyttere i Vesterålen øker.

– Ny sesong betyr også at flere skyttere skifter klasse. Både senior og ungdomsskyttere som skifter klasse og må trene inn en høyere stilling, bruker som regel litt tid på å stabilisere seg resultatmessig. Spennende blir det også å se om jule- og nyttårsfeiringa har endret tyngdepunktet på de mer erfarne skytterne. Det er ørsmå marginer på innendørsskytinga. Blinken er to millimeter, så det skal minimale svingninger til i børsa før man er ute av tieren og begynner å tape poeng. Flere påmeldte skyttere viste god form før jul og har kapasitet til å matche banerekorden fra 2017 på 345 poeng.

– Skytterlaget venter god stemning og mye god skyting i helga. Det blir live-visning både på skytterhuset og på nett, og selvfølgelig er det åpen kafé med kaffe og kaker for skuelystne, sier leder i Vesterålen skyttersamlag, Torfinn R. Johnsen, foran stevnene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse