...
Arild Fredriksen lager gjerne engler i snyen som takk for alle bidragene til skianlegget på Stokmarknes. Foto: Idar Ovesen

Kjempegave til skigruppa

Skigruppa i Stokmarknes IL har fått 500.000 kroner fra Gjensidige-fondet. Nå skal aktivitetsløypene rundt skiparken ferdigstilles.

Idar Ovesen E-post
Publisert 05.03.2013 kl 09:25 Oppdatert 05.03.2013 kl 09:46

Tips en venn på e-post:– Nå skal den siste asfalten på plass, så snart snyen går, meddeler en jublende glad leder i skigruppa i Stokmarknes IL, Arild Fredriksen, til Bladet Vesterålen.

Ikke mindre enn 11 millioner kroner har klubben investert i det flotte skianlegget, og da er klubbhuset til 1,7 millioner medregnet.

– Med alle gavene vi har fått, klarer vi å finansiere egenandelen vår på tilsammen 1,7 millioner kroner, sier Fredriksen.

Gode gaver

300.000 kroner fra Vesterålen Utvikling, 250.000 fra Sparebanken, diverse bidrag fra næringslivet og nå altså en halv million fra Gjensidige, etter andre gangs søknad.

– Vi synes det er kjempemessig, takker Fredriksen alle bidragsytere. Han mener Stokmarknes nå har fått en fantastisk trenigsarena, som skal ferdigstilles med asfalt ute i marka så snart telen går og snyen har forsvunnet.

Tre løyper

Det blir ialt tre aktivitetsløyper – den lengste på 2,2 kilometer, egnet både for rulleski, rulleskøyter, rullator – eller bare for å ta seg fram på føttene. Et anlegg som alle skal kunne bruke.

Åpning til sommeren

Skigruppa planlegger ei offisiell åpning av anlegget til sommeren. Skiforbundet er invitert, og Fredriksen håper at iallefall den nord-norske skieliten vil komme for å konkurrere på rulleski.

– Nå blir det mulig å gå på ski i anlegget også i sommerhalvåret. Uten trafikkfare, sier Arild Fredriksen.

På forsiden nå


...

Hvem er best på hadseløya?

Lagene møttes tirsdag kveld til treningskamp på Melbu.

...

Skuter-kjendiser fra Bø

En mopedbil fra Bø ble kjendis i Finnmark, da Sindre og Henrik ble stående i skuterløypa.

...

– Bygg undergang

MOTOR: Sortland arbeiderlag er ikke tilfreds med sikkerheten for fotgjengerne som skal krysse Vesterålsgata.

...

Lødingen trimmer fra Andøy

LOKALSIDER: Lødingen drar fra Andøy i konkurransen “Nordlands sprekeste kommunestyre”.