annonse

Ble nordnorsk sjakkmester

Sikret seieren
Sikret seieren: Ervin Kavara Berg. (Foto: Innsendt)

Ervin Kavara Berg (11) gikk til topps under Nord-norsk mesterskap i Tromsø. I løpet av 8 runder tok Ervin 7,5 poeng, noe som er et meget sterkt resultat i juniorklassen.

Morten Berg-Hansen

– Etter å ha fulgt mesterskapet fra nett, kan jeg gledelig se at Ervin stort sett gjennomføre gode partier. I løpet av 8 runder vil de fleste av oss gjøre feil, så litt flaks må man trenge på veien for å bli juniormester. Uansett, det var et solid gjennomført mesterskap, og vi i Sortland Sjakklubb er stolte over den prestasjonen han gjorde, sier Martin H. Larsen i ei pressemelding.

Ervin bor til daglig i Gullesfjorden (Gullholm) og går på skole i Lødingen. Han startet for tre år siden på barnesjakk, og har deretter tatt stegene videre i Sortland Sjakklubb. Ervin ble nummer 3 i klubbmesterskapet for kort stund siden, og det i et felt med bare voksne spillere.

– Ervin har hatt stor fremgang det siste året, mye grunnet turneringsspill og samlinger i Oslo på NTG. Der har han fått god veiledning fra stormester Simen Agdestein, blant andre.

Ervins pappa Kenneth Berg deltok også under helgens mesterskap, der han ble nummer ti i klasse 2.

– Selv om det ikke ble den store poengfangsten, spilte Kenneth flere flotte partier. Det skorter litt på «finishingen», men dette kommer etterhvert, sier Larsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse