annonse

Damian først opp av skodda

: Damian Szmelter fra Kvæfjord var førstemann opp Nonskollen også i år. (Alle (Foto: Inger Merete Elven)
: Liv Jorunn Vatndal varmet seg i lavvoen mens hun ventet på mannen. (Foto: )
: Skodda lå tjukk på toppen. (Foto: )
: Eirik Mikkelsen og Øyvind Eliseussen Skalle knivet om andreplassen. (Foto: )
: Ingeborg Hansen var raskest i kvinneklassen. (Foto: )

ØKSNES: I år som i fjor, var det Damian Szmelter fra Kvæfjord IL som tok seieren i Nonskollen Opp. Men denne gang gikk det to minutter saktere.

Inger Merete Elven

– Jeg er nok i litt dårligere form i år enn jeg var da jeg vant her i fjor. Men jeg klarte likevel å konrollere inn seieren, forteller en sliten, men smilende vinner på toppen.

– Det var gode forhold å løpe i, men stien var litt glatt noen steder, forteller Damian.

Vinnertida hans ble denne gang på 26 minutter og 13 sekunder. Rundt minuttet bak fulgte Eirik Mikkelsen fra Medkila SL/Team Veidekke, som knep andreplassen rett framfor Øyvind Eliseussen Skalle fra Harstad O-lag.

Beste vesteråling ble Håvard Gjerstad fra Stålbrott, som tok 4. plassen med tida 27.50.

Ingeborg Hansen fra Medkila skilag tok førsteplassen i kvinneklassen, og kom på en 12. plass totalt, med tida 30.55.

– Det var litt tungt i dag, men jeg likte denne løypa veldig godt, sier hun.

Magdalene Lind fra Vesterålen sykkelklubb ble nest beste i kvinneklassen med tida 31.41.

Hele 64 deltakere stilte til start i konkurranseklasse i årets Nonskollen Opp, til tross for at været ikke spilte på lag. Énsifret temperatur, regn og tett skodde gjorde at deltakelsen i trimklassen lå noe under normalen denne gangen. – Det er freskt, konkluderte Liv Jorunn Vatndal fra Stokmarknes, som varmet seg inne i lavvoen som arrangøren Alsvåg IL hadde satt opp på toppen av fjellet.

– Jeg er her for å heie på mannen min som deltar i konkurranseklassen. Vi pleier å være med på disse motbakkeløpene, men dette er første gang vi er på Nonskollen. Det var fint å gå, og vi slapp å bli særlig våt, smiler Liv Jorunn.

Nonskollen Opp var det første av årets motbakkeløp som utgjør Vesterålen summer games. Senere arrangeres Vetten Opp Hallartinden Max og Ånstadblåheia Opp.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse