annonse

– De tøffeste av de tøffe

: 9-årslagene til Sortland IL og Nord/Sprint tok et siste oppgjør i uværet før det var slutt søndag formiddag. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: – Like greit at det avlyses. Det er alt for dårlig vær, slår Sander, Olander, Aleksander og Markus fra Stokmarknes fast. (Foto: )
: Ask, Casper, Josef, Noah og Saxe i Sortland IL var ikke helt sikker på om de ville at turneringa skulle avlyses. (Foto: )
: Forholdene på grusbanen på Holmstad ble bare verre og verre søndag formiddag. (Foto: )

SORTLAND: Til tross for at veldig mye regn og mye vind satte en stopper for resten av turneringa valgte et lag fra Nord/Sprint og et fra Sortland å ta en siste kamp i uværet under barnefotballturneringa på Holmstad søndag.

Sverre Idar Lakså

I helga var det to store fotballturneringer, ei på Holmstad og ei på Sandnes. På Holmstad var det de yngste spillerne som fikk prøve seg på banen. Lørdag berget de seg unna regnet, men søndag ble regnet og vinden dominerende.

– Vi kan ikke bruke den ene banen. Siden den ikke er i ly for skolebygninga blir det for mye vind der, sier Vegard Hilling i Nord/Sprint.

Inne på skolen på Holmstad holdt de fleste til mellom kampene.

– Vi har vunnet en kamp, og selv om det er dårlig vær, så må vi bare se på fordelene. Motstanderne våre sliter i regnet, sier Ask i Sortland IL.

Han og de andre fra Sortland syntes det var dumt at turneringa ble avlyst.

– Samtidig skal det bli godt å komme hjem og i varmen. Det blir ganske vått ute på banen, sier han.

Sander, Olander, Aleksander og Markus fra Stokmarknes syntes derimot det var like greit at turneringa ble avlyst.

– Det ble for vått og ekkelt ute på banen, men det har gått bra i de kampene vi har fått spilt.

Avlyste

Etter to timer søndag ble det bestemt at turneringa ble avlyst.

– Det er mest på grunn av at det nesten ikke går an å bruke fotballbanen. Det er alt for mye vann, sa Hilling.

Han la til at det også kan være god verdi i å spille under slike forhold.

– Man kan jo ikke forvente oppholdsvær og sol bestandig, så på den måten kan ungene ha godt av å prøve seg i regnet. Nå skal det sies at noen unger har lyst til å fortsette mens noen vil hjem, men i all hovedsak er det de dårlige forholdene på banen som bestemmer, sier Hilling.

Til tross for at turneringa var avlyst og parkeringsplassen ble tommere, bestemte to lag seg for å ha et siste oppgjør.

– Sortland og Nord/Sprint kjører en kamp til, sa Hilling.

I tungt regn og en vind som innimellom tok ballen med seg klarte 9-åringene fra Sortland og Nord/Sprint å spille kampen ferdig, og begge lag finn inn mål. Da kampen var slutt fikk vi samlet dem til et fellesbilde.

– Nå skal vi vise dem at dere er de tøffeste av de tøffe, sa trener Trond Nygård til søkkblaute fotballspillere som da antakelig gledet seg mest til å dra hjem for å tørke - men noen skulle spille fotball hjemme, riktignok på tv-skjermen.

annonse