annonse

Denne gjengen finner fram

Fant fram
Fant fram: Thomas og Louise tok seks poster på drøye seks minutter. Litt blaute underveis, men pytt! (Foto: Tor Johannes Jensen)
Mons og Nikolai (begge 7) synes det var enkelt å finne fram på kartet. – Og vi gikk fryktelig fort, sier guttene, som tok to løyper og fikk premier
Mons og Nikolai (begge 7) synes det var enkelt å finne fram på kartet. – Og vi gikk fryktelig fort, sier guttene, som tok to løyper og fikk premier: hver sin kule gaffel med kniv og skje, for ikke å snakke om klokke til Nikolai og en finurlig figur man kan gjøre trick-skudd med til Mons. (Foto: Tor Johannes Jensen)
Resultater 07.06.2018

Det er ikke vanskelig å finne fram i skogen når man driver orientering. – Men det er ikke alltid å enkelt å se myra, medgir Louise.

Tor Johannes Jensen

Små og store sprang alle veier i Trolldalen sist torsdag kveld. Finn-fram-dagen med Stokmarknes orienteringslag og Barnas turlag samlet 36 deltagere til foto-orientering, og enkle orienteringsløyper såvel som mer krevende.

Med premier til de yngste og frukt til alle som ekstra bonus ble det en skikkelig familiekveld, til og med uten regn.

Louise og Thomas brukte seks-sju minutter på sin løype og fant seks poster underveis:

– Jeg har lært meg å finne fram, og så liker jeg trening. Det er artig å finne poster og lære kart, sier Thomas.

Louise er enig. Hun liker å finne fram ute i naturen:

– Og så blir man bedre i å bruke kart når man driver med orientering, sier hun.

Jens Olav Hessen i orienteringslaget synes han hadde en fin gjeng med seg i Trolldalen torsdag.

– Det er artig å legge til rette for å få flest mulig familier til å komme, og når vi er i lag med Barnas turlag har vi ekstra aktiviteter, sier han.

Torsdagsløpene er i gang, og for dem som vil drive orientering akkurat når de selv vil, er det turorienteringskart å få i sportsbutikkene – gratis for dem som melder seg inn i orienteringslaget. Her er det til sammen 60 poster fordelt på fire kart over Melbumarka, Lekangdalen, Hadselåsen og Grønnåsen.

– Med de kartene kan man gå som det passer for seg fram til oktober, sier Hessen.

Louise synes ikke det er så vanskelig å finne fram i skogen:

– Men man ser ikke alltid når det er myr. Så jeg skal skifte når jeg kommer hjem, slår hun fast.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse