annonse

– Det e fint å vær i Øyjordlia

: Søskenparet Sander og Emilie stortrives med å ha bakken i nabolaget, slik at de enkelt kan stå på ski. (Alle (Foto: Mareno Leonhardsen)
: Det nye skitrekket i Øyjordlia stopper ikke opp, selv om det er flere skikjørere å dra på, slik det ofte skjedde med det gamlet trekket. Bjørn Anders nærmest i heisen. (Foto: )
: Kurt Henning Bjerklund passer heisen, og har snøskuter tilgjengelig for å løse problemer som oppstår. (Foto: )
: Tid for å varme seg i skihytta, og Carina Skagtun har bevertning klar til Bjørn Anders, Jesper og Markus. (Foto: )
: Tord i godt driv. (Foto: )

BØ: Søskenparet Sander (10) og Emilie (7) stortrives i Øyjordlia, der Straume idrettslag tyner så mye glede som mulig av det som finnes av snø i bakken.

Mareno Leonhardsen

mareno@blv.no

– Av hensyn til skiaktiviteten, skulle vi gjerne hatt et lite snøfall igjen, er gjennomgangstonen her på Øyjorda.

Mange av de mest ihuga alpininteresserte har tatt turen til Harstad eller Ånstadblåheia for å nyte større bakker, men ikke alle har den muligheta.

– Her kan de kjøre hele dagen for en femtilapp hver, sier Carina Skagtun, som står for både billettsalget og vaffelsteikinga i kjøkkenet denne dagen. Og pizza.

Det finnes ei klippekortordning også, som kan gjøre det desto billigere for hyppige brukere.

Liker ikke å sveve

– Det er fint å være i Øyjordlia, synes Emilie, som forteller at hun har falt utallige ganger. Men det tar ikke motet fra henne, og straks er hun i trekket for å ta en ny tur.

– Jeg må vente til det kommer flere, sier Emilie. I Øyjordlia henger man ikke i noen stol for å komme opp i bakken: Her setter man seg med en medbringer mellom føttene, og lar seg trekke stående på ski opp bakken.

– Men hvis jeg drar opp alene, løftes jeg nesten opp i lufta, og det liker jeg ikke, forteller Emilie, og hiver seg på trekket for å dra opp igjen.

Ivrig og god

En annen ivrig kar er Tord, som både har fart og stil i løypa.

– Er du god til å kjøre slalåm?

– Ikkje for å skryte, men – ja.

Tord forteller hvordan dette fungerer, og om «skogsløypa» som enkelte kjører litt ved siden av bakken, som et lite spennende tillegg.

Det er dessuten lagt til rette for skileik i østkanten av bakken, for aking og hopp, og de tøffeste karene svinger innom kneika og viser opp et luftig svev på nedturen.

Tord er her ofte, men mest i helgene, forteller han.

Trenger folk

I dag var mange spent på om bakken var åpen: Ledelsen forteller at det stadig er behov for voksne på kjøkkenet eller ved heisen.

I dag har Kurt Henning Bjerklund sin første økt ved heisen, og Charles Jakobsen er tilstede for opplæring.

– Tidligere år har vi vært noen svært få som delte på dette, men det går ikke i det lange løp, så nå gjør vi det slik at bakken blir stengt de dagene vi ikke klarer å få noen til å ta vakter, sier Jakobsen.

– Men husk at den dagen du har vakt, betaler du ikke for barna, og du kan hente kaffe og vafler på kjøkkenet, instruerer han den nye – og forholdsvis nytilflyttede – vakta.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse