Sport

– Det gjelder å ha balanse i føttene

– Det gjelder å ha balanse i føttene

– Det gjelder å ha balanse i føttene, forklarer sjuårige Mikkel Selnes Rønningen, når vi undrer om det har med trening å gjøre at han går så mye lettere enn vi, i den ukentlige Skikarusellen hos Bø idrettslag.

Vi er i lysløypa, der Mikkel uansett ikke har tenkt seg å ta hele sløyfa, men skal snu ved den første bakken her oppe.

Vi, som ikke kjenner denne løypa, slår følge med Mikkel. Egentlig var han i følge med familien. Men nå er det bare sjokolade og andre lokkemidler som kan lure ham til å ta flere hundre meter ekstra opp mot Sikan.

Mikkel har ellers flere interesser enn ski, og forteller så levende om sine erfaringer i kampsport-lek av Star wars-typen at vi først tror at dette har gjort ham så tøff i skisporet. Men nei: det er balansen.

Koseturer

– Det var mer artig i fjor, da skolen gikk lenger. Da hadde vi med oss mat og spiste og koste oss i marka, når vi dro på tur, forteller Mikkel, som ellers har klare betraktninger om hvilke valg han skulle gjort, om han var uheldig å brekke arma i løpet av skituren:

Gips med rødfarge, og sinnrikt dekorert. I dag går det nemlig an å få valgfri farge på gipsen, forteller han.

Økning

Dette er andre runde i skikarusellen, og Veronica Rabben Pedersen og Grete Vetleseter Strangstad kan snart notere at deltakertallet har økt siden sist uke, til tross for at mange foretrekker å ake i akebakken i stedet. De som går minst seks runder – langt eller kort – blir premiert.

Se dette bildet i full størrelse
 -  Grete Vetleseter Strangstad og Veronica Rabben Pedersen har også i dag vaflene klare på idrettslagshuset til skistjernene kommer tilbake fra utmarka.

Grete Vetleseter Strangstad og Veronica Rabben Pedersen har også i dag vaflene klare på idrettslagshuset til skistjernene kommer tilbake fra utmarka.

Trofast

Fred-Oluf Hansen har – som sist helg – lagt skispor langt bort i Gimstad-marka med trakkemaskinen.

– Han er trofast i å legge til rette, sier Morten Rønningen.

Idrettslaget står ellers foran en stor dugnad med utskifting av to stolper og flere kilometer av den gamle «blankstrengen» i lystraséen, dessuten noe skogrydding ved linja.

– Det kreves kabel av den nyere type for å få strøm i lysløypa igjen. Det må trolig vente til etter vinteren. I denne sesongen inviterer vi til hodelyktturer, hvis man vil gå på kveld eller morgen. Sammen med venner som skravler mye, om man blir skremt av de mange elgsporene, sier Rønningen.

– Vi har jo ellers ikke vært plaget av skiføre og lange vintre. Nå håper vi på seks runder i skikarusellen, og premierer deltakerne til slutt.

– Vi skal gå så kort som mulig, sier Theo Vetleseter Strangstad, som her er klar til å legge ut i løypa på bakglatte ski, sammen med Andreas Andersen.