annonse

Elitespillere kommer til handballskole

: Stokmarknes håndballklubb – årets J14-lag – i aksjon mot Lødingen sist sesong. (Foto: )

I helga får unge handballspillere på Stokmarknes plukke opp tips fra elitespillere hos Byåsen.

Tor Johannes Jensen

Stokmarknes håndballklubb får besøk av Byåsenakademiet, som lager handball-camp for spillere fra 11 år og oppover i Hadselhallen.

– Vi har jo årlig handballskole for de yngste, men vi har også forsøkt lenge å gi et tilbud om utvikling for de større ungene. Men det har vært vanskelig å få tak i noen. Så ble vi kjent med at Byåsen Elite har et akademi som kjører handballskoler og undervisning omkring i hele region nord. Da vi tok kontakt med dem, ville de gjerne komme og gleder seg til det, forteller Line Grongstad Jenssen fra Stokmarknes håndballklubb.

Byåsen kommer med to av spillerne fra elitelaget sitt – kantspilleren Maja Magnussen og strekspilleren Maren Nyland Aardahl, som blant annet har medaljer fra beach-handball og vil lære bort noen triks derfra også til de 38 påmeldte fra Hadsel, Lødingen og Sortland.

– Dessuten kommer handballmotivator Asgeir Hatlen, og ved siden av handballskole for ungdommene, blir det inspirasjon til trenerne, så vi får litt mer å bygge på for å utvikle lagene, forteller Jenssen.

Handballcampen begynner fredag med ei økt i grunnteknikk og kartlegging av nivået hos deltagerne. Lørdag blir det flere økter i duellspill, gjennombrudd, forsvar, skuddteknikk – og så spilletrening på søndag.

– Det blir også ei teoriøkt for ungdommene holdninger, treningsvilje og det som kreves for å utvikle seg og bli god. Dessuten får trenerne ei egen økt om utvikling av lagene og klubben, sier Line Grongstad Jenssen.

– Byåsen-akademiet er også opptatt av sunt kosthold, så vi har fått sponset en varm lunsj lørdag med kortreist laks. Ellers blir det frukt og solid brødmat. Takket være sponsorbidrag slipper ungene å betale alt selv. Det kom i stand på kort varsel i år, men blir dette bra, håper vi at vi skal få det til som et årlig arrangement, understreker hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse