annonse

Emilie så rødt i 1. divisjonsdebuten

Stor støtte etter rødt kort
Stor støtte etter rødt kort: Emilie Dahl bli utvist etter to gule kort i debutkampen i 1. divisjon mot Øvrevoll Hosle. Hun får imidlertid massiv støtte av trener og lagvenninner. (Foto: Arkiv)

HADSEL: Emilie Dahl fra Stokmarknes ble utvist like før pause i søndagens debutkamp for 1. divisjonslaget Medkila IL borte mot Øvrevoll Hosle.

Per-Einar Johannessen

Dahl fikk gult kort i det 24. minutt, og i det 44. minutt ble det et nytt gult kort. Da kom også det røde kortet fra Mjøndalen-dommeren Maliha Ahmady.

- Det første gule kortet var greit, da kom hun inn i ei takling med for stor kraft. Det siste gule kortet var imidlertid alt for strengt av dommeren. Hun forfølger en ball, keeperen kommer ut og det blir en krasj. Greit at dommeren blåser for frispark, men det går ikke an å gi gult kort for denne forseelsen. Da skulle det ha vært delt ut haugevis med gule kort i fotball, sier Medkila-treneren Margunn Haugenes.

Vondt

Haugenes føler med Emilie Dahl som altså fikk 44 minutter i 1. divisjonsdebuten før hun ble sendt ut av banen av dommeren.

- Det er jo spesielt å debutere med rødt kort. Jeg har litt vondt av Emilie, og hun fortjente ikke å se det siste kortet. Men hun vil komme sterkt tilbake og hun har massiv støtte fra lagvenninnene. Alle er veldig glad for å ha henne på laget. Hun gjorde sine saker veldig bra før hun ble utvist. Hun er en kjempebra spiller og solid forsterkning for oss. Jeg liker veldig godt det jeg ser av henne; hun har et bra trøkk og nese for mål, selv om det ikke ble mål i den omgangen hun spilte nå, sier Haugenes.

Opprykk

Kampen mot Øvrevoll Hosle var viktig for Medkila, spesielt med tanke på å henge med i opprykkskampen til toppserien. Vinneren av 1. divisjon rykker direkte opp, mens toeren får spille kvalifisering.

Harstad-laget tok ledelsen i det 10. minutt ved Rachel Louise Hignet, og ledelsen holdt nesten ut førsteomgangen.

To minutter før pause utliknet Sara Iren Lindbak Hørte, og altså bare minuttet senere fikk Emilie Dahl sitt andre gule kort.

- Vi spilte en meget god førsteomgang, men med en spiller mindre på banen i hele andreomgangen ble det for tøft mot et så godt lag som Øvrevoll Hosle. Øvrevoll Hosle har mange høye spillere og er spesielt sterke på dødballer. Begge målene til hjemmelaget kom også på dødballer, forteller Haugenes.

Ferie

Medkila IL spiller neste kamp hjemme mot Urædd 5. august.

- Spillerne får nå 16 dager ferie før vi samles igjen for oppkjøring til andre halvdelen av sesongen, forteller Haugenes.

Grei topper 1. divisjon med 26 poeng - seks poengs foran Byåsen, Amazon Grimstad, Øvrevoll Hosle og Fart som alle står med 20 poeng. Medkila følger på 6. plass med 16 poeng.

- Alt i alt viser kampen mot Øvrevoll Hosle at vi har noe veldig bra på gang, sier trener Margunn Haugenes.

Tabellen og resultater, 1. divisjon kvinner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse