Sport

En mester fra Andøy, beste ungdom fra Bø

En mester fra Andøy, beste ungdom fra Bø

SPORT: Elin Mortensen fra Andenes ble nordnorsk mester på bane i klasse 2 bane og Lars Bakkejord-Johnsen fra Bø ble beste ungdomskytter i seniorklassen under NNM for skyttere i Harstad nå.

Elin Mortensen skjøt best i finalen på 200-meteren i klasse 2. Med 243 poeng i innledende, la hun på 98 poeng i finalen på skive fire, endte på 341 poeng og ble nordnorsk mester i klassen.

Ungdom

Lars Bakkejord-Johnsen hadde 238 poeng innledende, et poeng bak Ingvild Tobiassen i kampen om beste ungdomskytter i mesterskapet. Lars avgjorde den kampen til sin fordel med solide 100 poeng i finalen og 338 poeng totalt.

Se dette bildet i full størrelse
 -  Lars Bakkejord-Johnsen skjøt seg til «beste ungdomsskytter» i seniorklassen.

Lars Bakkejord-Johnsen skjøt seg til «beste ungdomsskytter» i seniorklassen.

Stødig veteran

På 100-meteren skjøt Eilif Andersen fra Sortland seg til finale med 248 poeng i innledende. Han skjøt 96 poeng i finalen og havnet med det på ellevteplass sammenlagt i klasse V73.

I klasse 3-5 var Erlend Sæther fra Andenes beste vesterålsskytter innledningsvis med 243p, og med gode 98 poeng i finalen – 341p totalt – ble han nummer fem blant seniorene.

Sortlandskytterne Tor-Erik Iversen og Norunn Johansen hadde 337p og 336p innledningsvis, begge med 97p i finalen og Tor-Erik nr 26 i mesterskapet med 334p, og Norunn med 333p og nr 29 i mesterskapet.

Småkonge

Tom Marius Gjertsen Kalvik var en av favorittene før mesterskapet, og innfridde i år som i fjor fra skive to i finalen: 100 poeng med sju sentrumstreff og nordnorsk mester i klasse 3–5.

Eilif på fjerde

På finfelten skjøt Eilif Andersen fra Sortland 12/7 i finalen etter fullt hus innledende, og endte på en flott fjerdeplass i klasse V 73 med 42/7.

I klasse V65 hadde Will-Arne Jakobsen 29 treff innledende og med 12/7 i finalen skjøt han seg opp til en fin tiendeplass i klasse V65.

Henning Bakkejord-Johnsen hadde også 29 treff innledende og med 12/7 også på ham, skjøt han seg opp til sjetteplass i klasse junior.

På grovfelten hadde Torfinn Johnsen, Lars Bakkejord-Johnsen og Helene Enoksen alle 28 treff innledende. Torfinn med 9/7 på finalen, totalt 37/7 og sekstendeplass i mesterskapet, Lars med 9/4 i finalen, totalt 37/4 og tjuendeplass i mesterskapet.

Helene Enoksen skjøt 6/4 i sin debut på grovfeltfinalen, totalt 34/4 og en flott fjerdeplass i klasse 2.

På spørsmål om tilstanden på banen i Harstad, når det gjelder regn og vind, forteller Torfinn Johnsen om utfordrende forhold:

– Det var meget utfordrende og varierende vind, både på felt og bane, både på innledende skyting og under finalene, forteller Johnsen til Bladet Vesterålen.