annonse

– Et fantastisk tilbud for alle

: Iren Leiknes Nilsen og Bjørnar Røtting i Sortland taekwondo-klubb er glad for støtten fra Stig Abelsen i Vesterålskraft. (Foto: Inger Merete Elven)
: Klubben har funnet seg godt til rette i kjelleren i Sortlandhallen. (Foto: )

SORTLAND: Vesterålskraft støtter helgas store sommerleir med 25.000 kroner, som Sortland taekwondo-klubb arrangerer i samarbeid med Hadsel taekwondo-klubb.

Inger Merete Elven

Sommerleiren på Sortland samler nesten 150 utøvere fra hele landet, og arrangeres før første gang i Vesterålen.

– Det er kjempeartig at dere setter Vesterålen på kartet på denne måten. Det finnes mer enn volleyball og fotball på Sortland, og vi trenger dette mangfoldet, sier Stig Abelsen fra Vesterålskraft, som hadde med seg en sjekk på 25.000 kroner til sortlandklubben.

Han fikk også ei omvisning i lokalene i kjelleren på Sortlandhallen, og ei innføring i alt det som Sortland taekwondo-klubb driver med. Totalt har klubben rundt 200 medlemmer fra fire til 63 år, inkludert avdelingene som den driver i Bø, Øksnes og Risøyhamn.

– Det er alltids noen som ikke finner seg til rette innenfor andre typer idretter. Taekwondo er en idrett for alle, og vi er opptatt av å være inkluderende, sier klubbens Iren Leiknes Nilsen.

– Medlemmene våre lærer også å være sosiale gjennom å ha lav terksel for å ta kontakt med andre, og de lærer å lede andre. De yngste instruktørene våre er 11-12 år gamle, sier Bjørnar Røtting og Kjell Arne Finnesen i klubben.

Inkludert stort og smått, har klubben nesten 30 trenere, og det trenes i 22 grupper hver eneste uke.

– Vi tenker at taekwondo er en idrett som ikke får så mye oppmerksomhet, men som driver et fantastisk tilbud som er for alle. Og det å skulle arrangere en sommerleir for deltakere fra hele landet er ganske krevende, sier Stig Abelsen om bakgrunnen for at Vesterålskraft støtter arrangementet.

– Disse pengene kommer veldig godt med. Det er ressurskrevende å arrangere sommerleiren, samtidig som det er veldig artig, sier Nilsen.

Den siste tida har planlegginga av sommerleiren krevd mye tid, men straks den er over står nye prosjekter klare til å gjennomføres i klubbens regi:

– Vi har mange idéer, og hos oss er det kort vei fra idé til gjennomføring, sier Finnesen.

Blant annet har klubben planer om å gjennomføre en barnefestival med både taekwondo og lek oppe i Sortlandhallen for barn i alderen fire til 12 år. Tanken er å gjøre plass til større grupper som det ikke er rom for i klubblokalene i kjelleren, tre ganger før jul og tre ganger etter jul – i første omgang.

Man ønsker også å opprette et tilbud innen Tai chi, i første rekke for voksne. Samt et tilbud om taekwondo for aldersgruppa over 64 år.

annonse