annonse

Fornøyde deltakere på Langøyløpet

: Bendik og Olea Sæther bor på Elvenes og er godt kjent i skiløypene mellom Sortland og Kleiva. Søndag gikk de Langøyløpet – som er fast tradisjon. (Foto: Inger Merete Elven)
: Svein Sivertsen og Panida Nilsen var spente ut fra start. (Foto: )
: Konkurranseklassen i godt driv opp Elvenesdalen. (Foto: Hilde Jørgensen)
: Sivert Dahl Hansen (12) (f.v.), Håvard Dahl Hansen (10), Ådne Løh Rognstad (14) og Erle Løh Rognstad (11) gledet seg til å gå fra skibua i Vestmarka. (Foto: )
: Lukas Haukenes Abelsen (5) gikk sitt tredje Langøyløp, og kunne slå fast at han ikke var sliten etter å ha gått i mål. (Foto: )
: Hilde Andreassen og Rune Skog, sammen med guttene Tobias (16) og Sivert Johan Holdø Skog (14) har deltatt i Langøyløpet iallfall ti ganger, helt fra ungene var små. – Det blir nok en liten intern konkurranse om å komme først til mål, smiler pappa Rune. (Foto: )

SORTLAND: De var færre enn ventet, men de som stilte i søndagens Langøyløp fra Sortland til Kleiva var godt fornøyd – både med løypeforholdene og været.

Inger Merete Elven

150 personer i alle aldre stilte til start i trimklassen, som gikk løypa uten tidtaking. Mens konkurranseklassen besto av 18 deltakere. Mikkel Arntzen var førstemann i mål av disse.

– Rundt 170 deltakere totalt var ikke så mange som vi hadde håpet på. Med så fine forhold som i dag, var det overraskende lavt, sier rennleder Steinar Henriksen.

Arrangørene Sortland og omegn skiklubb og SFK Ajaks hadde vært ute med trakkemaskina i halv seks-tida søndag morgen, for å sikre perfekte løypeforhold.

Og deltakerne var strålende fornøyde:

– Veldig fin løype, og greit med snø. Langøyløpet går vi hvert år, sier Bendik Sæther og datter Olea Sæther (12) én kilometer unna målgang i Kleiva.

annonse