annonse

Fotballglede på Sortland

: Det var full fart på fotballbanen i Blåbyhallen på Tine fotballskole. (Foto: Hilde Jørgensen)
Blide deltakere
Blide deltakere: Sanna, Peder, Emilie, Abraham, Noah, Jesper, Frida, Theodor, Asbjørn og Lucas synes de lærer en del på Tine fotballskole i Blåbyhallen. (Foto: )
: Det er viktig å handtere ballen- også med å kaste og ta imot den med hendene. (Foto: )
: Morten Nygård sto for keepertreningen, og Martin og Emilie var med der. (Foto: )
: A-lagspillerne Johnny Fagerlirøen og Tobias Holdø Skog var blant trenerne. (Foto: )

SORTLAND: Rundt 60 barn samlet seg på fotballskole på Sortland.

Hilde Jørgensen

Det var ingen ting å si på humøret, da det var Tine fotballskole i Blåbyhallen. Over tre dager kunne barn fra seks til tolv år få lære litt mer enn de allerede kan på banen.

– Målet er å fremme fotballglede, og møte andre som de ikke spiller fotball med til vanlig og å skape samhold, sier trener Julie Voktor Pedersen.

På hennes bane gikk det i å lære grunnteknikker for pasninger, og ha søkelys på å bruke begge føttene til sentring, samt være bevisst på retningsbestemt første-touch.

– De er både lærevillige og lydhøre, sa Pedersen, som syntes det var et bra oppmøte på fotballskolen.

– Jeg har lyst å bli bedre. Her lærer jeg noe nytt og blir bedre på det jeg kan, sa William, som hadde sentringstrening med Alver, begge fra Strand.

Til sammen var det 10-12 spillere fra herrelaget og damelaget i Sortland og et par fra styret i klubben, som stilte frivillig opp som trenere.

På en annen banehalvdel hadde keepertrener i Sortland Morten Nygård keepertrening.

– Her lærer de grunnteknikker for en keeper, sa han og påpekte at det er viktig å ha søkelys på keepere og trene fra ung alder på det.

– I Nord-Norge mister vi mange keepere og motivasjonen for å være keeper, og det er viktig å være tidlig ute og fremme keepere og ha opplegg for dem. Nå er keeperen en som spiller keeper og ikke bare han som står i mål, sier Nygård, som håper det kan bli en ny keeperskole i høst for alle lagene i regionen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse