annonse

– God læring i tøft mesterskap

Gutter
Gutter: Guttelaget til Øksil tok bronse i fjorårets volleyball-NM for U17-lag. Kan de også oppnå en topplassering i U19-NM som starter fredag 8. mars? (Foto: Øksil)
kampklare
kampklare: Øksil stiller med et ungt jentelag i U19-NM. Øksil må også klare seg uten den sentrale spilleren Thea Jürgensen (nr. 9). Hun er satt ut av spill i mange måneder etter en korsbåndskade. (Foto: Øksil)

ØKSNES: – Vi reiser til U19-NM med lave skuldre og forventer ingen topplassering. Det blir et tøft mesterskap.

Per-Einar Johannessen

Dette sier Hanne Steen, leder og trener i Øksil, rett før det braker løs i volleyball-NM for U19-lag.

Kampene spilles i Forus sportssenter i Sola kommune i Rogaland.

Steen har treneransvaret for guttelaget til Øksil, mens mannen, Geir Knudsen, styrer jentene.

– I gutteklassen har vi havnet i pulje med TIF Viking fra Bergen, Volda og Sarpsborg, og det blir vanskelig å komme seg videre til øvre sluttspill. Guttene er imidlertid fulle av pågangsmot og entusiasme, og vi har bestemt oss for å ha ett trivelig mesterskap uansett, forteller Steen.

Bronse

Øksil-guttene tok bronse i fjorårets U17-NM, og stiller omtrent med de samme spillerne i U19 -NM.

– Det blir enda tøffere motstand nå. Det skjer mye i løpet av ett år, og i tillegg så er det eldre spillere med i U19. Samtidig er det artig at nivået er høyt på så mange lag. Ingen kamper blir enkle, forteller Steen.

Hun tror TIF Viking blir spesielt sterke i årets NM.

– Dette laget har flere spillere med eliteerfaring. Jeg tror også Kristiansand, Volda, Sarpsborg og Oslo kan blande seg inn i toppen. Øksil og Tønsberg kan nok regnes som outsidere, forteller Steen.

kampklare
kampklare: Øksil stiller med et ungt jentelag i U19-NM. Øksil må også klare seg uten den sentrale spilleren Thea Jürgensen (nr. 9). Hun er satt ut av spill i mange måneder etter en korsbåndskade. Foto: Øksil

Overraske

Øksil stiller med et ungt jentelag i U19-NM med spillerne født i 2001-2004. Motstanderne er Strand Ulv og Kristiansand.

– Det blir god læring for jentene som først og fremst har som mål å ha det gøy. Uten forventningspress er det også lettere å overraske, forteller Steen.

Øksil må også klare seg uten den sentrale spilleren Thea Jürgensen. Hun sleit korsbåndet under nordnorsk mesterskap i Bodø.

– Hun kan være ute helt fram til jul, forteller Steen.

annonse