annonse

Godt fornøyd etter Lofoten Insomnia

: Feltet godt samlet ut fra Sakrisøy, med ryttere fra Vesterålen sykkelklubb i front. (Foto: Aage Danielsen)
På pallen
På pallen: Premieutdeling i herreklassen. (Foto: Aage Danielsen)
: Deltakere i spurt mot mål i Lødingen. (Foto: Aage Danielsen)
: Rittleder John Sørhaug (nr. tre f.v.) sammen med fornøyde deltakere fra Lødingen sykkelklubb etter målgang i Lødingen. (Foto: Aage Danielsen)

LØDINGEN: 280 deltakere fullførte helgas sykkelritt mellom Lofoten og Lødingen.

Inger Merete Elven

Deltakerne kunne velge mellom tre ulike distanser. Løypene fra Å, Svolvær og Raftsundet er henholdsvis 235, 102 og 52 kilometer lange. Alle med målgang i Lødingen lørdag morgen.

Marion Sørhaug fra Lødingen fikk en 3. plass av alle damene som var med. Hun stilte i klassen for kvinner 50-59 år, og tida hennes ble 7.30.51. Raskeste kvinne av alle ble Maiken Kallesen fra IF Frøy, som syklet på 7.05.15 fra Å til Lødingen, og nest raskest var Inger Marie Holm fra Tromsø som syklet på 7.30.24.

Randi Standal fra Lødingen kom på en fin fjerdeplass i klassen 50-59 år, nesten en time bak klubbvenninnen Marion Sørhaug, og begge var godt fornøyd da de tok imot medaljene foran rådhuset i Lødingen.

Fornøyd var også rittleder og leder i Lødingen sykkelklubb, John Sørhaug:

– Ja, vi er veldig godt fornøyd med gjennomføringa. Vi har ikke hatt noen skader, og deltakerne er tilfredse med opplegget. Det eneste var at det var littegrann kaldt, men det var det jo lite å gjøre noe med.

Lofoten Insomnia arrangeres av Lødingen sykkelklubb i samarbeid med Røde Kors, som betjente fire matstasjoner underveis i løypa fra Å. Personell fra Røde Kors var i tillegg klare for innsats dersom noen av deltakerne trengte bistand.

Raskest av mennene som syklet fra Å, uavhengig av klasse, ble Erlend Sundstrøm fra Sjøvegan. Han tilbakela distansen på 6.21.15, og stilte i klassen 20-29 år. Bak ham ble det sluttspurt om andreplassen mellom tromsøsyklistene Martin Jørgensen og Morten Jensen – begge i klassen 30-39 år – som begge ble klokket inn med tida 6.26.29. Jørgensen ble til slutt målt til å være 50 hundredeler foran.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse