annonse

Hvem kan slå Damian? Og Ingeborg?

: Et glimt fra fjorårets Vetten opp, med masse folk ute i godvær, Vettenbua til venstre og Gaukværøya ute i havet. (Foto: Inger Merete Elven)

I herreklassen leder Damian Szmelter Vesterålen Summer Games, blant damene har Chipo Tendeland Ingeborg Hansen fra Medkila foran seg, melder Tommy Nordeng i Vesterålen Summer Games. Kan det snu seg på helgas Vetten opp?

Mareno Leonhardsen

«Vetten opp» er tredje motbakkeløp i Vesterålen Summer Games motbakkecup.

– Etter to løp – Hallartinden max og Nonskollen opp – er Medkila idrettslag beste klubb så langt, foran Alsvåg idrettslag og Kvæfjord idrettslag.

I herreklassen leder Damian Szmelter foran Øyvind Eliseussen-Skalle og Eirik Mikkelsen.

I dameklassen leder Ingeborg Hansen fra Medkila foran Chipo Tendeland og Magdalene Lind, forteller Tommy Nordeng.

Påmelding

På Vetten opp forbereder arrangøren oss på noe venting for registrering ved Bøhallen, dersom vi ikke er forhåndspåmeldt.

Løpsdagen starter som vanlig mosjonsklassen en time før konkurranseklassen, slik at de fleste kommer seg til topps tidsnok til å heie sprinterne det siste stykket over målstreken. Det er fellesstart for mosjonistene.

Starten går fra Brenna på Steine, dit man kan varme opp med en joggetur eller benytte skyttelbussen som hele tida før start går fra Bøhallen til startområdet i Brenna.

– Bruk klokka!

– Det er ikke tidtaking for mosjonsklassen, så du må sjøl følge med egen klokke, om du vil vite hvor lang tid du har brukt på turen opp.

Alle som når toppen vil få utdelt deltakerpremie.

Vel nede fra fjellet er det premieutdeling i konkurranseklassene, samt uttrekkspremier på startnummer, melder Vetten opp på nett.

Flere bakker

Vesterålen Summer Games 2018 består av Nonskollen opp i Øksnes, Hallartinden max i Hadsel, Vetten opp i Bø og – som også gjenstår å løpe – Ånstadblåheia opp i Sortland i september.

De som deltar på minst tre motbakkeløp er med i cupen. I konkurranseklassen kåres sammenlagtvinnere, basert på de tre beste resultat man har oppnådd. I år har vi doblet premiene, og frister med fra 3.000 til 10.000. Blant mosjonistene som har deltatt i minst tre øvelser trekker vi fine premier, blant annet en sykkel, melder Summer games.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse