annonse

I år får alle starte på Lekang

: Per Ivar Hultgren, Leiv Thormod Hansen og Tor Jensen er klare for Lekangrennet. De lover glimrende forhold i sporet og god kafé på skihuset. (Foto: )

Når startskuddet går for Lekangrennet søndag, får alle helt ned til tre år være med.

Tor Johannes Jensen

I år er det rikelig med snø, så det blir stadion på marka ved skihuset. Og nytt av året er at rennet er åpent for alle klasser fra tre år og oppover.

– Det har vi fått spørsmål om, så nå gir vi alle muligheten. De yngste starter en time før de andre for at vi skal få alle gjennom løypa, sier Tor Jensen, som også lover premie til alle.

– Dette er jo framtidas skiløpere, legger han til.

Mimdt på dagen onsdag var det 16 påmeldte fra Alsvåg til Lofoten, men arrangørene i Lekang Ski- og bygdelag regner med at påmeldinga tar fart først de siste dagene fram mot start.

De kan i hvert fall love fine forhold i skiløypene, og løypesjef Per Ivar Hultgren slår fast at det i hvert fall ikke er mangel på snø.

De korteste løypene på én og to kilometer går i nærområdet til stadion, mens tre-kilometeren, femkilometeren og mila går delvis i utmarka.

Tor Jensen er rennleder, Per Ivar Hultgren er løypesjef, og Leiv Thormod Hansen er sekretær.

I år kan Ski- og bygdelaget markere 65 år siden stiftelsen.

– Vi har hatt skirenn hvert år siden. Men i begynnelsen måtte folk gå opp løypene selv – og måle med snor – før rennet, forteller de tre.

– Jeg husker en gang jeg gikk her. Det drøyde før alle var i mål, og Gunnar Johansen hengte vekkerklokka på veggen og skrev en lapp om at man fikk bare ta tida selv, ler Per Ivar Hultgren.

De holder ennå stand som arrangører, men skulle gjerne sett noen nye være med og dra lasset.

– Ellers er folk flinke til å stille opp når de blir spurt. Vi får gode sponsorbidrag fra både Melbu og Stokmarknes – og vi lover god kafé med alt som trengs, forsikrer Leiv Thormod Hansen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse