annonse

Intensiv bridge-helg i Samfunnssalen

: Irene Dragland er hekta på bridge, og anbefaler flere godt voksne – særlig kvinner, å hive seg med. Her sammen med turneringsleder Kristian Barstad Ellingsen. (Foto: Inger Merete Elven)
: Det er viktig å holde styr på kort og poeng. (Foto: )
: – Bridge er artig og utfordrende. Hvem liker ikke kortspill? spør Leif Harry Arntsen fra Flakstad (f.v. med ryggen til), Audun Aanes fra Sortland, Jostein Pettersen fra Gravdal og Jakob Nordvoll Johannessen fra Sortland. (Foto: )

SORTLAND: Rundt 80 spillere er i helga i aksjon i seriemesterskap i bridge i Samfunnssalen

Inger Merete Elven

Deltakerne kommer fra Vesterålen, Lofoten, Harstad og Salten, for å spille om opprykk til 2. og 3. divisjon.

– Disse spiller i 4. divisjon og 5. divisjon, og møtes til seriespill ei helg på høsten og ei helg på vinteren. I løpet av denne helga blir det avgjort hvilket lag som rykker opp til 2. divisjon, og i 4. er det to lag som rykker opp til 3. divisjon, forteller turneringsleder Kristian Barstad Ellingsen fra Sortland bridgeklubb.

Det er Lofoten og Vesterålen bridgekrets som står som arrangør.

I helga går det i bridge omtrent døgnet rundt i Samfunnssalen. 3. divisjonsspillerne er i aksjon fra ti på mårran til ni om kvelden, med bare små pauser mellom kampene.

Til enhver tid er det fire spillere i aksjon på hvert av lagene.

– Det gjelder å være utholdende, du må holde fokus og konsentrasjonen oppe over lang tid, sier Ellingsen.

Irene Dragland fra Sortland er blant de få kvinnene som deltar i helgas seriemesterskap. Det har gått bra så langt, forteller hun, for laget hun spiller på i 4. divisjon.

– Ambisjonen er å gjøre det så godt som jeg kan. Jeg er ganske nybegynner, og har kun drevet med bridge i tre og et halvt år. Jeg vil anbefale godt voksne å begynne med dette, og særlig trenger vi flere damer i klubben, sier hun.

Dragland synes også det å spille på lag er en fin måte å spille bridge på.

– Jeg blir kjempeengasjert! Og jeg synes kampene går så fort, smiler hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse