annonse

Jakob vant junior-NM: – Vi hadde ikke ambisjoner om seier

Seierspallen
Seierspallen: Fra venstre forhåndsfavorittene Espen Flått og Christian Bakke (sølv), Marcus Scheie og Jakob Nordvoll Johannessen (gull), Agnethe H. Kjensli og Sofie Græsholt Sjødal (bronse). (Foto: Tonje Brogeland)

For fire år siden var Jakob Nordvoll Johannessen (23) nybegynner i bridge. Lørdag kveld ble han norgesmester for juniorer. Han gir Sortland bridgeklubb ære for utviklingen.

Tor Johannes Jensen

At han har tatt gull i NM ble klart etter lørdagens spill under NM i Stokke. Der spilte han seg til totalt 238,2 poeng sammen med makker Marcus Andreas Scheie fra BK Norrøna. De havnet nesten 21 poeng foran paret som kom nærmest, Christian Bakke og Espen Flått.

– Det var ikke ambisjonen vår å komme til topps. Vi hadde satt oss et mål å komme blant topp tre. Kristian Bakke, i paret som kom på andreplass, har vunnet de siste fem årene på rad og er en spiller i verdensklasse, forteller Johannessen til Bladet Vesterålen.

Men da resultatlista var offisiell lørdag kveld, var det ingen tvil: De hadde vunnet med solid margin.

– Det var heldig, sier Jakob Nordvoll Johannessen fornøyd.

– Bare heldig?

– Vi var kanskje i slaget, innrømmer han.

– Vi hadde en viss anelse før sisterunden, for vi hadde en veldig god runde før nest siste, og så var det full konsentrasjon om å gjøre minst mulig feil i siste runde. Og det gikk bare godt, tilføyer den ferske norgesmesteren.

Jakob Nordvoll Johannessen har spilt aktivt i snart fire år og har deltatt i tre junor-NM med dette. Det første var i 2016, da han var temmelig fersk.

– Jeg startet seinere å spille enn jeg skulle ønsket i dag. Men det har gått bra i de årene jeg har spilt. Kurven oppover har vært god, sier Jakob Nordvoll Johannessen.

Men så gir han heimklubben sin betydelig ære for utviklingen:

– Jeg har hatt stor fordel med å spille på Sortland. Klubben har et veldig godt miljø med gode spillere, og jeg er blitt godt ivaretatt. Det er virkelig en klubb å virkelig kunne starte i, slår han fast.

NM-tittelen for junior betyr også en friplass i NM for par i september, der det ellers kreves kvalifisering. Her er også tre spillere fra Sortland kvalifisert fra før – Olav Ellingsen, Ståle Digre og Gunnar Harr, som spiller med makker fra Harstad.

Lørdag kveld ble det masse gratulasjoner, men begrenset feiring på Jakob, for søndag var han tidlig oppe for å reise heim til Tromsø, der han bor.

– Jeg har egentlig spilt lite bridge i det siste, for det har vært mye med jobb og flytting.

– Men så går du bare hen og blir norgesmester?

– He he, jeg gjorde visst det.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse