annonse

Landslagssjefen: Vi har fulgt dem ei stund

Har fulgt med dem: Landslagssjefen hos Norges Taekwon-do-forbund har fulgt med Josefine og Tina Sofie over tid. (Foto: )

Det er neppe siste gang Hadsel-jentene Josefine Breivik Deniz og Tina Sofie Larsen tas ut til landslaget i taekwondo.

Tor Johannes Jensen

Landslagssjef Dag Owe Jensen forteller at de er tatt ut som rekrutter, og at de vil få ekstra tett oppfølging, både med fysiske møter framover og video.

Norges Taekwon-do-forbund har gode erfaringer med vesterålinger fra før. Tidligere har Vida Finnesen fra Sortland Taekwondoklubb vært på landslaget og deltatt i EM.

– Hun har gjort kjempeinnsats der. Nå har hun gått med litt skader ei tid, men jeg håper å få henne tilbake, understreker landslagssjefen overfor Bladet Vesterålen. Og så viser han til Hadsel Taekwondo-klubbs Ken-Thomas Kvæl, som har markert seg som veteran i EM.

Jensen har mye godt å si om Josefine og Tina Sofie:

– De er hakket over middels ivrig, for å si det mildt og har gjort kjempeflott innsats over flere år. De har vist gode resultat, spesielt i regionale mesterskap og i NM. De har bra treningsmotivasjon og vilje, og vi har fulgt med på dem ei stund. Så nå passet det bra å ta dem med til neste års EM, mener han, og viser blant annet til at det vil være Tina Sofie Larsens siste år der hun kan delta som junior.

– Det er litt andre regler internasjonalt enn i regionale mesterskap, med andre tekniske krav og et skyhøyt nivå. Men det skal nok gå bra. Ellers handler gjerne det første EM man er med på, om å overleve. Da er vi fornøyd. Så ser vi på resultater etter hvert, legger han til.

Landslagssjefen legger ikke skjul på at han regner med at de to vil ha landslagsplassene over tid framover:

– Vi tar ikke ut folk for at de skal være med bare én gang. Vi har håp om at de skal fortsette å utvikle seg, og da må de også ha nye utfordringer.

– Hadselgjengen gjør en flott jobb, sier landslagssjefen for øvrig.

Landslagstroppen som skal til EM neste år består av to coacher som selv konkurrerer, to veteraner, to juniorer og to seniorer.

annonse