annonse

Linnea kan få landskamper

Talent
Talent: Linnea Solvoll Laupstad (midten) var i forrige uke på talentleir i Stavanger der hun møtte landslagsprofilene Guro Reiten (t.v.) og Maria Thorisdóttir (t.h.). (Foto: Olaf Nagelhus, Woldcam)
Topp trening
Topp trening: Linnea Solvoll Laupstad (midten foran) gikk rett fra talentleir i Stavanger til treningsuke med toppserielaget Arna-Bjørnar i Bergen. (Foto: Karl-Thomas Laupstad)

ØKSNES: Den snart 15-årige Morild-spilleren Linnea Solvoll Laupstad kan snart få landskamper for Norge.

Per-Einar Johannessen

I forrige uke var hun en av 80 håndplukkede fotballspillere i alderen 14-16 år på talentleir i Stavanger. Linnea var en av to jentespillere fra Nordland som var tatt ut. Den andre var Malin Meek fra Halsøy.

Både J15-landslaget, ett skyggelandslag med potensielle landslagsspillere og to tropper med 14 år gamle talenter var tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

Samlingen utgjorde toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole. Målet er å drive systematisk talentutvikling for å danne fremtidens landslag.

Landslagsprofiler

På leiren fikk Linnea blant annet veiledning fra landslagsspillerne Maria Thorisdóttir som til vanlig spiller for Chelsea FC og Guro Reiten som spiller i toppserien for Lillestrøm.

– Vi er imponert over innsatsen til Linnea og de andre spillerne. De viser en enorm stå-på-vilje og spiller med den samme gløden som kjennetegner de som nå spiller på A-landslaget. Det lover godt for fremtiden, sier Thorisdóttir og Reiten.

De har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har over 170 kamper for aldersbestemte landslag og A-landslaget.

– Det å være med på talentleiren gir meg motivasjon til å trene mye og videreutvikle meg. Jeg tar med meg mange nye erfaringer, og det var veldig kult å møte Guro og Maria, sier Linnea Solvoll Laupstad.

Stolte

Fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, mener spillerne har all mulig grunn til å være stolte av seg selv.

– De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut til denne talentleiren. Det er ingen tvil om at nåløyet er trangt. De er tatt ut fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til en av «morgendagens helter». Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne ekstra motivasjon og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin, sier Håkon Grøttland.

Under leiren var det blant annet trening med formasjoner og faste spillsituasjoner, både offensivt og defensivt. I tillegg ble det spilt to internkamper.

I den ene kampen, der bare spillere født i 2003 var med, hadde Linnea Solvoll Laupstad en målgivende pasning.

I den andre kampen, spilte Linnea fra start for J15-landslaget. Hun scoret like godt ett mål og hadde i tillegg et skudd i tverrliggeren. J15-landslaget vant kampen greit.

Landskamper

Landslagstrener Trine Rønning skal senere ta ut en tropp som skal møte Sverige i dobbeltkamp i september, og deretter Belgia i dobbeltkamp i månedsskiftet oktober/november.

Ut fra prestasjonene til Linnea under talentleiren, er hun nok absolutt med i landslagsdiskusjonen.

Den talentfulle Morild-spilleren dro rett fra talentleir i Stavanger til treningsopphold med Arna-Bjørnar i Bergen.

Hun har denne uka trent hver dag med toppserielaget. Siste økta er fredag 28. juni.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse