annonse

Mange nye medlemmer står klare når klatrehallen åpner

På vei opp
På vei opp: Ann-Lisbeth er på tur opp veggen, mens Hanna og Isak sikrer når Vesterålen Vertikal gjennomfører det siste innføringskurset før jul. Klubben disponerer foreløpig kun innendørsveggen i det gamle Galleriet på Sortland, og forventningene er store til klatrehallen som snart åpner på Stokmarknes. (Foto: Innsendt)
Fornøyd
Fornøyd: Sindre Grindhaug, leder i klatreklubben, er glad for veksten i medlemstallet og den økende interessen for sporten. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Klatreklubben Vesterålen Vertikal har de siste ukene kurset rundt 30 personer fram til brattkortet, og medlemstallet har økt betydelig. Leder i klubben, Sindre Grindhaug, tror den økende interessen skyldes den nye klatrehallen på Stokmarknes.

Inger Merete Elven

Innføringskursene gir grunnleggende kunnskap om sikringsarbeid på inneklatring, samt brattkortet, som er påkrevd når du klatrer og sikrer inne.

– Nå i det siste har vi kjørt fire slike kurs som går over to kvelder, for nesten 30 personer. Vanligvis har vi kjørt to-tre kurs i løpet av året. Det har med interessen å gjøre, sier Sindre Grindhaug, leder i Vesterålen Vertikal.

Flere instruktører

De som går innføringskurset har interesse for å drive med klatring, enten det er for å kunne sikre egne barn, eller begynne å klatre selv.

Det at klubben nylig har fått godkjent seks nye instruktører, gjennom kursing fra Norges Klatreforbund, gjør det også enklere enn før å få gjennomført flere brattkortkurs. Tidligere hadde klubben kun to instruktører som kunne ta på seg denne jobben.

Klubben har også fått en god del nye medlemmer den siste tida, noe Grindhaug mener har sammenheng med kursaktiviteten og en økende interesse for klatresporten.

– Har tatt litt fyr

– Før sommeren var medlemstallet på rundt 20, nå er vi oppe i 87 medlemmer. Jeg vil tro at den økende interessen i stor grad skyldes den nye klatrehallen som skal åpne på Stokmarknes. Det har liksom tatt litt fyr nå, vi venter bare på at hallen blir klar til bruk, sier han.

Han forteller at det har vært flest deltakere fra Hadsel og Sortland på innføringskursene, men også noen fra andre kommuner. På Andenes har man sin egen klatreklubb, som kun driver med utendørsklatring.

– Klatring har utviklet seg til å bli en folkesport de siste årene. Utstyret er blitt rimeligere, og klatrehallene som bygges rundt omkring gjør terskelen lavere, sier Grindhaug.

De siste innføringskursene før jul ble gjennomført denne uka, men han utelukker ikke at det blir nye kurs over nyttår. For det er flere som har meldt sin interesse.annonse

annonse

annonse