annonse

Marianne i ny cupfinale

Cupfinale-klar
Cupfinale-klar: Marianne Steen Knudsen (nr. 2 fra venstre) gleder seg til å spille ny cupfinale i volleyball. (Foto: Per-Einar Johannessen)

ØKSNES: Marianne Steen Knudsen fra Øksnes skal i januar spille sin andre cupfinale i volleyball for Førde.

Per-Einar Johannessen

Førde-damene hadde i helga ingen store problemer med å ta seg til cupfinalen. I semifinalene lørdag og søndag ble BK Tromsø slått 3-0 i begge kampene.

- Ett av våre hovedmål denne sesongen har vært å kvalifisere oss til en ny cupfinale, og det er derfor kjempeartig at vi klarte det. Vi har gjort en god og stabil jobb før semifinalene, forteller Marianne Steen Knudsen.

Tempo

1. divisjonslaget BK Tromsø, med Lisbeth Woie fra Øksnes som opplegger, klarte aldri å true Førde.

- Den største forskjellen på lagene var tempoet i spillet. I tillegg har vi mye mer rutine og er vant til å spille på et høyere nivå. Nå synes jeg BK Tromsø hevet seg fra første til andre kamp, og jeg tror absolutt at dette laget har noe å gjøre i eliteserien hvis de rykker opp, forteller Knudsen.

Førdes motstander i cupfinalen er ikke klar.

Jevnere

Den første semifinalekampen mellom Randaberg IL og Oslo volley endte med 3-2 seier (25-11, 30-32, 25-18, 22-25, 15-3) til rogalandslaget.

Den spennende returkampen spilles i Nydalen i Oslo lørdag 8. desember. På Oslo volley spiller søstrene Susann og Silje Jægtnes Bech fra Sortland.

- Kampen mellom Randaberg og Oslo Volley ble jevnere enn jeg trodde på forhånd. Det ser helt åpent ut før returoppgjøret, sier Knudsen.

Førde møtte nettopp Oslo volley i forrige cupfinale, en kamp som Førde vant 3-1.

Samboer

Marianne Steen Knudsen kunne søndag også glede seg over samboeren Mathias Loftesnes som nå har en fot i cupfinalen. Han spilte på Førde-laget som slo Koll 3-1 hjemme i den første cupfinalen. Returoppgjøret spilles i Oslo førstkommende helg.

- Det hadde vært veldig artig om herrelaget også kvalifiserte seg til cupfinale. Det blir imidlertid veldig tøft i returoppgjøret, sier Knudsen.

annonse