annonse

Medkila-debut i august

Debut:
Debut: Emilie Dahl vil prøve seg i Medkila IL og debuterer sannsynligvis for 1. divisjonsklubben mot Urædd på Harstad stadion søndag 5. august. (Foto: arkiv)

HADSEL: Fotballspilleren Emilie Dahl fra Stokmarknes debuterer etter all sannsynlighet i 1. divisjon for Medkila IL i hjemmekampen mot Urædd 5. august.

Per-Einar Johannessen

23-åringen, som spiller for 2. divisjonsklubben Innstranda IL, har denne uka trent sammen med Medkila IL i Harstad.

Nå ligger alt til rette for at Emilie skal spille for Medkila, i første omgang i høstsesongen.

– Dette er en sjanse jeg kanskje ikke får igjen, og da ønsker jeg å ta den nå. Jeg har også hatt en fin treningsuke og er blitt tatt godt imot i klubben. Det har vært høyere tempo enn det jeg er vant til i 2. divisjon, men tilbakemeldingene har vært gode. Klubben mener jeg henger med, og da må jeg tro på det, sier Emilie Dahl.

Ny vurdering

Hun skal til høsten ta nettstudier, i tillegg til at hun håper å få seg en jobb i Harstad.

– Jeg skal i første omgang prøve meg en halv sesong, så får jeg ta en ny vurdering etter det. Jeg har en samboer som blir værende i Bodø, og vi må se på hvordan det fungerer. Jeg kommer nok til å trives i Harstad, jeg har gjort vært her mange ganger tidligere på turneringer og kamper, sier hun.

– Hvordan vil du beskrive deg som spiller?

– Min sterkeste sider er nok fysikken og at jeg er besluttsom foran mål. Jeg har helt klart mest å hente på teknikken, og hodespillet er nok litt for variabelt. Timingen kan til tider være elendig, sier Dahl.

– Hvilken rolle ønsker du i laget?

– Det må jo være spiss, noen annet duger jeg ikke til, ler Dahl.

Glad trener

Medkila-trener Margunn Haugenes er glad for at Emilie Dahl vil ta steget opp.

– Emilie er en spiller med spennende kvaliteter og som har egenskaper som vi mangler i laget. Hun har gode avslutningsferdigheter og målteft. Hun er ofte på rett sted og trykk inne i «boksen». I tillegg er hun god i gjennombruddsfasen, og får hun mulighet så er det rett på mål. I andre faser av spillet har hun en del å hente, men det ville ha vært rart om hun ikke hadde noe å jobbe med. Nå får hun se hvor langt hun kan ta det, og det blir en super mulighet for både henne og oss, sier Haugenes.

Medkila IL skal nå bli enige med Innstranda IL om en overgang, men Haugenes regner med at det går i orden.

– Vi skal jo ikke ta noe for gitt, men vi har hatt en åpen og god dialog med Innstranda og de har stor forståelse for at Emilie ønsker å prøve seg på et høyere nivå. Vi har ingen signaler som tyder på at en overgang ikke vil gå i orden, sier Haugenes.

Opprykk

Medkila IL, som senest i fjor spilte i toppserien, ligger på 6. plass i 1. divisjon med 16 poeng etter ti kamper. Men det er tett i divisjonen og bare fire poeng opp til tabelltoer Amazon Grimstad som er kvalifiseringsplass til toppserien. På direkte opprykksplass ligger Grei med 23 poeng.

– Vi har som mål å kjempe om opprykk, men vi stresser ikke med det. Vi har hatt store utskiftninger de siste sesongene, og jobber nå med å bygge opp et nytt lag med mange unge spillere, sier Haugenes.

annonse