annonse

Morild viste vinterveien

Profil i kampen
Profil i kampen: Roy Poulsen, Morild. (Foto: Idar Ovesen)
Vinter i mai
Vinter i mai: Morild og Sortland kjempet mot hverandre – og også mot værgudene. (Foto: Idar Ovesen)

ØKSNES: Alle årstider åpenbarte seg under kampen, men Morild var klart best på heimebane mot Sortland.

Idar Ovesen

Det ble en solid 5-0-seier til Morild, og den smakte godt, forsikrer trener Kristian Røsnes Hansen. 

– Vi gjorde en veldig god kamp, oppsummerer Hansen, og trekker fram kaptein Truls Knudsen som styrer godt  og har overblikk.

Kampens store profil ble Roy Poulsen, som gjorde to av målene, og som jublet aller mest da han satte brassesparket i mål, og trodde han hadde fått tre. Men dommeren blåste offside, til Morild-spillerens store skuffelse.

Hvitt teppe

Et ti centimeter tykt snyteppe dekket banen lørdag morgen. Tommy Hansen forteller til Bladet Vesterålen at fem-seks mann jobbet fra halv ti og fram mot kampstart klokka 14.00 for å skufle snyen vekk.

Det var grønt på kunstdekket da kampen ble blåst i gang, men  i løpet av omgangen var det blitt hvitt igjen. Morild hadde god kontroll på et til tider vanskelig underlag, og kunne gå til pause med 3-0-ledelse.

Foruten Roy Poulsens to mål (hvorav det første på straffe) la rumenske Bogdan-Marius Zota på til 3-0.

Grønt igjen

Sola gjør inntog i pausen og det er igjen grønt dekke. Men da andre halvdel tar til, setter vinteren inn igjen, og det er surt og hustrig. Morild dominerer fortsatt på banen, og målene kommer ved veteranene Vegard Knudsen og Martin-Arne Reinholdtsen.

– Veldig artig å vinne denne kampen, smiler Kristian Røsnes Hansen fornøyd.

– Vi sliter litt i første omgang, og detter litt ut. Vi mister hodet litt, oppsummerer Sortland-trener Julie Voktor Pedersen. Flere av spillerne til Sortland var fraværende da de skulle delta i konfirmasjonsfeiring.

annonse