annonse

Ny medalje til Sortland-svømmer: Håvard fosser fram

Ny tredjeplass
Ny tredjeplass: Håvard Heggland sikret seg NM-medalje nummer to på like mange dager under langbane-NM i Drammen. Anders Inga (t. v.) debuterte med en god stafettetappe torsdag. (Foto: Innsendt)
På plass
På plass: Sortland-foreldrene Arild Inga (f. v.), Kine og Hallgeir Stavøy og Kurt Hansen er fornøyde på tribunen. (Foto: Innsendt)
Sprintet godt
Sprintet godt: Ivar Angell og Aurora Stavøy svømte sterke 50-metere i Drammen. (Foto: Innsendt)
Perset
Perset: Harald-Georg Dahlslett Hansen satt personlig rekord på 50 meter butterfly og var fornøyd med niendeplass. (Foto: Innsendt)

SORTLAND: Håvard Heggland sikret seg nok en medalje i junior-NM i langbane som arrangeres i Drammen.

  • Pressemelding

Heggland tok medalje på 200 meter medley under åpningsdagen, Sortlands første NM-medalje på mange år. Men Sortland-svømmerne er i form, og viser veldig fin framgang i bassenget.

På 200 meter bryst hadde Håvard femte beste tid blant juniorene på forhånd, men han fosset gjennom distansen og kom inn på tida 2.25.55. Det sikret ham tredjeplass og bronsemedalje blant juniorene, og sjette beste tid inn i ettermiddagens seniorfinale.

– Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd. Dette viser at jeg er på vei framover i bassenget. Jeg hadde en dårlig tredje 50-meter på 200-meteren, men det kan jeg rette opp i seniorfinalen, sier Håvard.

Også Sortlands andre utøvere var i bassenget torsdag. Aurora Stavøy svømte inn til ny personlig rekord på 50 meter fri med tida 28.29. Det førte henne 13 plasser oppover listene.

– Veldig fornøyd, sier Aurora sjøl om øvelsen.

Hun svømte også 200 meter butterfly, men der satt ikke løpsopplegget perfekt.

– Jeg åpnet for hardt og sprakk på slutten. Det gjorde at jeg kunne svømt mange sekunder fortere, hadde jeg åpnet i riktig fart.

Hun satte likevel ny personlig rekord på distansen.

– Satt som et skudd

Ivar Angell svømte seg over 20 plasser oppover resultatlistene med tida 27.34 på 50 meter butterfly. Det var solid personlig rekord, og viser at svømmeren er i form om dagen.

– Det var et veldig bra løp. Alle deler av løpet satt som et skudd. Det kan bli et artig mesterskap for min del, sier Angell.

Også Harald-Georg Dahlslett Hansen imponerte på butterfly-distansen. Tida 26.59 er også ny personlig rekord, og ga ham niendeplass blant landets raskeste junior-svømmere.

– Jeg mistet brillene under starten på løpet, og det gjorde at jeg måtte puste mer for å orientere meg. Med en slik start er jeg selvsagt fornøyd med å sette personlig rekord og klatre på resultatlistene på denne måten, sier Harald-Georg.

Mesterskapet i Drammen går over fire dager og er ferdig søndag. På tribunene er det god stemning, med mange Sortland-foreldre til stede.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse