annonse

Olai på talentsamling for unge dommere

Ung dommer
Ung dommer: Olai Holm Lund. (Foto: Idar Ovesen)

LØDINGEN: Olai Holm Lund (16) tok dommerkurs i fotball i februar. Sist helg fikk han delta under Norges Fotballforbunds (NFF) talentkurs for unge lovende dommere i Narvik.

Svein Rist

Lund var én av 11 dommere fra Hålogaland Fotballkrets som var plukket ut til fag-tiltaket Center of refereeing exelsece (CORE).

Samlingen var lagt til Funn Cup i Narvik, der også 9 veiledere fra NFF Hålogaland deltok.

De unge talentene fikk dømme i trio, med påfølgende gjennomgang av prestasjonene med veileder etter endt kamp.

Lærerikt

Olai tok rekrutteringsdommerkurs (RD-kurs) i fotball i februar.

Læringskurven så langt har vært bratt.

– Jeg har alt dømt G14 kamper og gått som assistentdommer i 5. divisjon, fremholder Lund i samtale med Bladet Vesterålen.

Samlingen under Funn Cup i Narvik oppsummerer han som lærerik.

– Et kjempeflott tiltak. Fint å få tilbakemelding fra veileder etter hver kamp. Her får jeg vite hva som er bra, og hva som kan gjøres på en annen og bedre måte. Samlingen har gjort meg til en bedre dommer, sier Olai Holm Lund.

Håper på fremgang

Holm oppfatter deltakelsen såvel på RD-kurset som under CORE som nyttig.

– Jeg har spilt fotball siden jeg var sju år. Kunnskapen jeg har fått gjennom å gå inn i dommermiljøet har gitt meg bedre forståelse og innblikk i spillet, sier Lund.

– Hvilket mål har du satt med hensyn til utvikling som fotballdommer?

– Det er artig å dømme fotball. Noen store mål har jeg ikke akkurat satt meg. På sikt håper jeg det kan være mulig for meg å bidra under en kamp i 3. divisjon, avrunder Olai Holm Lund.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse