annonse

Pallplass i NM for Robin

Sikret pallplassen:
Sikret pallplassen: Robin André Nilsen kjørte inn til en tredjeplass i dagens løp i NM i roadracing. Samboer Guro Bakke Hansen til venstre. (Foto: Guro Bakke Hansen)
Fornøyd
Fornøyd: Robin André Nilsen er storfornøyd etter å ha kjørt inn til en tredjeplass i dagens løp. (Foto: Guro Bakke Hansen)
Skiftet dekk
Skiftet dekk: Rett før løpet valgte Robin André Nilsen å legge om til slicksdekk, noe han ikke angrer på. (Foto: Guro Bakke Hansen)

Robin André Nilsen fra Sortland kjørte inn til tredjeplass i NM i roadracing på ACR i Rana lørdag. – Kanskje den første pallplasseringen en vesteråling har fått i NM i roadracing, sier Nilsen til Bladet Vesterålen.

  • Sverre Idar B. Lakså

Denne helga arrangeres NM i roadracing (motorsykkel) på Arctic Cirkle Raceway på Storforshei nær Mo i Rana. Robin André Nilsen fra Sortland deltar i mesterskapet, og er storfornøyd med dagens løp.

– En tredjeplass er jeg storfornøyd med, jeg har ikke landet enda, og jeg kjenner adrenalinet pumpe fremdeles, sier en boblende glad Nilsen til Bladet Vesterålen.

Kniving om pallplasseringa

I løpet startet Nilsen på 11. plass, men kjørte seg opp og vekslet fra å ligge nede på femteplass, til å ligge helt oppe på andreplass.

– Det ble en tredjeplass til slutt, men det er jeg kjempefornøyd med. På siste runden ble jeg tatt igjen, men da ga jeg på litt ekstra, slik at jeg berget tredjeplassen, forteller Nilsen.

Underveis i løpet ble banen stadig tørrere, og den siste runden Nilsen kjørte ble den raskeste.

Nilsen mener han er den første vesterålingen som har sikret seg pallplassering i et NM i roadracing.

– Det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Søndag er det meldt mer regn, men Nilsen satser på å gjøre de rette dekkvalgene, og håper å gjøre det godt også i morgen.

Våt kvalifisering

– Vi kjører kvalifisering begge dagene. Først et kvalifiseringsløp, og så et ordinært løp, forteller Nilsen til Bladet Vesterålen.

Kvalifiseringsløpet gikk mens det regnet, og det bød på problemer for Nilsen.

– Vi bruker forskjellige dekk alt etter om det er vått eller tørt på banen. Jeg valgte dekk som er beregnet for regn, men det var for tørt. Det resulterte i at jeg var nesten fri for mønster på dekkene før løpet var ferdig.

Med dårlig spor på dekkene kjørte Nilsen inn til en 11. plass på kvalifiseringa, men under selve løpet bedret forholdene seg.

Mange støttespillere

Å drive med roadracing er ikke billig, og Nilsen håper å sikre seg sponsormidler slik at han kan kjøre finalehelga på Rudskogen.

– Allerede nå er budsjettet sprengt, så det kommer helt an på om noen er villig til å sponse meg. Det er en dyr hobby, og risikoen er stor. Hvis jeg vraker sykkelen er løpet kjørt. Det er ingen som vil forsikre en motorsykkel som går i roadracing, så om jeg ødelegger den jeg har nå, så står jeg uten sykkel, sier han.

Han er glad for den sponsinga han får fra lokale bedrifter på Sortland.

– Sortland Auto gir meg en god pris på dekkene, og Vesterålen Bil, der jeg jobber, har støttet meg masse, jeg er veldig takknemlig.

Han trekker også fram samboeren Guro Bakke Hansen og kompisene Claus Nilsen og Atle Eide.

– Uten dem hadde jeg ikke kunne kjøre idag, det er helt sikkert, sier Nilsen.

Skiftet dekk i siste sekund

– Før løpet ble kjørt hadde det tørket opp, men det var fremdeles såpass vått at jeg valgte å legge om til slicksdekk, som er dekk uten mønster, beregnet for løp på tørr bane.

Mens Nilsen og de andre deltakerne varmet opp til løpet tørket det såpass opp at nesten alle deltakerne valgte å legge om til slicksdekk rett før løpet ble kjørt igang.

– Et valg jeg ikke angrer på, slår Nilsen fast.

Deltakerne fra helgas konkurranse kjemper om å få mest mulig poeng, og etter dagens tredjeplass har Robin André Nilsen sikret seg 16 poeng.

– Vinneren får 25 poeng, men en tredjeplass kvalifiserer til å være med på finalehelga på Rudskogen, sier Nilsen.annonse

annonse

annonse