annonse

Populær håndballskole

: Bea Fjellheim Holm (bakerst) sammen med Emil og Olav Marthinussen Harjang og Tobias Nordheim stortrives på håndballskole. (Foto: Roger Vagle)
: Mye lek og moro, både for de helt yngste, og for disse som er litt mer erfaren. (Foto: Roger Vagle)

SORTLAND: Masse lek med ball, krydret med litt lærdom, og underholdning av egen magiker er populært. Sortland håndballklubb fikk kjapt fullbooket sin tre-dagers håndballskole.

Roger Vagle

– Vi har 60 unger her i alderen 6 til 12 år som er i aktivitet, og vi er fullbooket, da er det artig å arrangere håndballskole, forteller Hege Christensen.

– Og vi kunne hatt flere, men kapasiteten tilsier ikke at er plass til flere, sier hun.

Alle skal ha utbytte

Christensen har fordelt 15 unger i hver av de fire salen i idrettshallen på Sortland. Her boltrer alt fra nybegynnere til de med litt mer erfaring seg.

– Vi legger opp til at alle som deltar skal ha utbytte av dette. For de som spiller med ball for første gang, legger vi opp til alt fra lek, til litt mer ballforståelse, og grunnleggende regler innen håndball. Og utifra de signaler jeg har fått, så stortrives de alle, sier Christensen, og legger til.

– Det serveres og mat der vi puljevis spiser i felleskap, og så har vi leid inn Vesterålens store magiker Daniel Johansen som skal holde et eget show for deltakerne.

Avsluttes med kamp

Håndballskolen går over tre dager. Det legges opp til lek med ball og for de som er mer erfaren litt mer teknikk med ball. Så avsluttes det hele med en ren kampdag, som flere av deltakerne gleder seg til. Emil og Olav Marthinussen Harjang, og Tobias Nordheim ser fram til akkurat det.

– Nu har vi lært mye nytt her i to dager. Det har virkelig vært artig å være med. I morgen blir det litt mer alvor, for da skal vi vinne håndballkamper. For å si det slik så går vi ikke ut på banen med noen annen innstilling, forteller de tre.

God rekruttering

– Dette er jo en god anledning for oss som klubb å skaffe nye medlemmer på. Vi er jo en klubb som har vokst seg stor bare på det siste året, og når man ser ballgleden disse ungene viser så er det jo et håp at flere av disse blir med oss videre etter denne skolen, sier Christensen.

Bea Fjellheim Holm er med som instruktør, og benytter gjerne vinterferien til å skaffe nye spillere til klubben. – Jeg ser flere lovende håndballspillere her. Det er artig når man får lært bort det man selv har av kunnskap og ser at andre tar etter. De er lærevillige de som er her, sier Holm.

annonse