annonse

Prikket inn formtoppen

Samlet
Samlet: Lødingen deltok under helgas Equinor cup i Sandnessjøen med lag både i G14 og G16 klassen. (Foto: Privat)

LØDINGEN: Lødingens G14 lag i handball feide all motstand til side, da de i helga deltok på cup i Sandnessjøen.

Svein Rist

– Fjorårets tap for Sandnessjøen skal revansjeres. Vi er klar, lød meldingen fra trener Hugo Jacobsen etter at Lødingen hadde sikret seg retten til å spille finalen.

I turneringens siste oppgjør ventet ikke uventet Sandnessjøen. Da lagene møttes i fjorårets finale måtte Lødingen strekke våpen. Da sluttsignalet lød kunne gutta fra Sør-Helgeland juble over seier 8 - 5.

Fant formen

Etter å ha tatt seg videre fra grunnspillet ventet Valnesfjord i semifinalen.

For Lødingen var det på tide å sette på turboen.

Laget fra Salten ble rett og slett feid av banen. De blå-hvite fra lengst nord i fylket gav seg ikke før det sto 20 - 4 på lystavla.

Også Sandnessjøen levete varene som forventet, da de banket Kolvereid med fire mål i den andre semifinalen.

Dermed var det duket for gjentakelse av fjorårets finale.

Lødingens gutter var fast bestemt på å reise kjerringa.

Og, kampen, ja, den var i følge trener Hugo Jacobsen årsbeste.

Kanonkamp

– Guttene spilte en kanonkamp i finalen. Uten tvil årsbeste. Kampplanen, å angripe med fart, ble fulgt til punkt og prikke. Vi løp og kontret Sandnessjøen i senk. Guttene var proppfulle av energi. Etter tre minutter ledet vi 5 - 0, oppsummerer Jacobsen i samtale med lokalavisa.

I en kamp som ble spilt over 1x20 minutter vant Lødingen til slutt 21 - 6.

– Vi putter altså mer enn ett mål per minutt. En ufattelig bra prestasjon. Det som var ekstra gledelig var at samtlige på laget tok ansvar. Det gjorde det ekstra vanskelig for Sandnessjøen å demme opp for oss. Prestasjonen vi leverte ble lagt merke til blant de andre klubbene. De gav uttrykk for å være imponert over tempoet og presisjonen i spillet vårt. Dette var en skikkelig positiv opplevelse. Fantastisk flott å kunne slå tilbake etter fjorårets tap for nettopp Sandnessjøen i finalen, smiler en fornøyd Hugo Jacobsen.

Preget av skader

Lødingen stilte også med G16 lag under turneringen på Helgeland.

En tynn stall, skader, og endring av kampoppsettet førte til at gutta her fikk en tøff reise.

– Vi gjør noen veldig gode kamper. I den avgjørende kampen for å komme videre til mellomspillet var vi dessverre ikke «på». Her måtte vi vinne over Bosmo & Ytteren. Kampen endte dessverre uavgjort 13 - 13. Vi lå under med hele 6 mål før vi våknet. Så får vi skader. Endring i spilleplanen gjorde sitt til at vi ikke kunne prioritere å hente spillere fra 14-årslaget. Siste kamp mot Mosjøen spilte vi med bare seks spillere. Vi vant likevel oppgjøret med to mål, sier Jacobsen.

Lødingen endte på femteplass i G16-klassen.

annonse