annonse

Skapte spenning i skisporet på Fauske

: Vegard Bråthen spurtslo to konkurrenter med knapp margin, og skapte stemning på stadion. (Foto Tor Johannes Jensen) (Foto: )
Markerte seg
Markerte seg: Melbu-løperne Bastian Holst og Jakob Sørlie Pettersen. (arkiv) (Foto: Privat)
: Sivert Nordeng og Johan Lien Nordeng, Alsvåg sikret dobbeltseier i sin klasse på Fauske. (Foto: Tommy Nordeng)

Vegard Bråthen (14) fra Øksnes var en av løperne fra regionen som skapte spenning på skirenn på Fauske i helga. Vegard spurtslo to konkurrenter med knapp margin søndag, og sikret dermed andreplass i sin klasse.

Mareno Leonhardsen

– Skiløpere fra Vesterålen og Lofoten gjorde det godt på nordlandscupen på ski i helga, Tour de Fauske, forteller rennleder Kristian Amundsen til Bladet Vesterålen. Og på resultatlista ser vi at de har satt spor etter seg.

– Ja, det er ingen overdrivelse, spesielt med tanke på at vi har hatt glissent med snø, så langt i sesongen, sier Tommy Nordeng fra Alsvåg, som var avgårde sammen med et knippe løpere, både fra familie, miljø og region.

– Og det var mange Nordeng på lista?

– Ja, vi utgjør en del av løperne. Det kunne gjerne vært flere andre med, sier Tommy Nordeng.

Stevnet gikk over tre dager, tre løp, med en prolog på fredag, sprintdistanse med individuell start; lørdag klassisk med individuell start, og søndag var det fellesstart.

Blant de som tidlig utmerket seg i touren var Johan Lien Nordeng fra Alsvåg i gutter 16, som nærmest utklasset på fem kilometeren med tida 4:10,9. Ei sterk tid – femten sekunder bedre enn søskenbarnet Sivert, som tok andreplassen – og tjue sekunder bedre enn bronseplassen. Det ble dobbelt Nordeng på prologen i G16.

Par-seier

I menn 18 år regjerte også et par klubbkamerater, Jakob Sørlie Pettersen og Bastian Holst, begge Melbu. På prologen fredag kom Jakob inn på bestetid, mens i klassisk på lørdag var det Bastian som trakk det lengste strået. Men på fellesstarten søndag snudde det igjen. Og mens Jakob endte opp med totaltid på 48.48, står Bastian med 48.49 etter helga. Det ga dobbeltseier til Melbu.

– Det er spesielt artig at Bastian fikk til et godt løp, etter at han har vært mye syk, synes Tommy Nordeng.

God innsats

I menn senior var Vebjørn Moen fra Tverlandet lite å gjøre med. Fredag måtte Mikkel Arntsen fra Sortland og August Nordeng nøye seg med tredje og fjerdeplass i prologen. Lørdag gikk Mikkel et godt løp, og skapte stor spenning, men Vebjørn ble for sterk, og Mikkel kom inn sekundet bak ham. Sammenlagt endte vesterålsløperne på en andre- og en tredjeplass etter god innsats.

Skapte spenning

I dag ble det hektisk med fellesstart klassisk, forteller Tommy Nordeng. Spesielt trekker han fram Vegard Bråthen fra Alsvåg, i 14-årsklassen, som skapte spenning på stadion da han spurtslo to andre løpere søndag, tok andreplass i dagens løp og dermed andreplass i cupen i sin klasse.

– La meg også nevne Tuva Katrine Pettersen fra Melbu i 16-årsklassen, som gjorde så godt løp med sin andreplass lørdag at hun endte på en sammenlagt andreplass. Veldig bra.

Se flere resultater her

Klisterføre

– Det ble et skikkelig klisterføre – også på Fauske. Dermed fikk vi det skikkelig hektisk med smøring. Men vi her heldigvis vant med vått føre, så jeg tror alle rakk å bli ferdige med smøringa.

Storfamilie

– Vi holder oss gjerne sammen, når vi er borte på renn, klubbene i Vesterålen og Lofoten. Vi er mye sammen, både utøvere og foresatte. Vi kommer fra små klubber, slik at Vesterålen og Lofoten blir ett skimiljø, hjelper hverandre når det for eksempel gjelder smøring. Om vi er arge konkurrenter ute i løypa, unner vi hverandre seiere og trøster hverandre når det går feil vei. Vi er venner utafor sporet, sier Tommy Nordeng.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse